13/01/2020 Food Games

אירוע החורף שלנו שילב ירקות עונתיים נהדרים, הרבה ירוקים ומשתתפים יצירתיים שיצרו מנות מיוחדות וסופר טעימות באמצעים מצומצמים.

לפניכם 3 מנות שאהבנו וניסינו לשחזר:

גלילות מנגולד במילוי ירקות עונתיים ברוטב בוטנים ושומשום

חומרים ל 10-12 יחידות:

צרור עלי מנגולד טריים

1 בצל

1 גזרים

2 קישואים

עגבניות שרי (חצי קופסא)

3 כפות חומץ בלסמי

שמן זית

כוס בורגול מושרה

רוטב:

3 כפות חמאת בוטנים חלקה ראסטיז

3 כפות שמן שומשום

2 כפות סויה

1 כף טחינה

הוראות הכנה:

מתחילים בחליטת עלי המנגולד בסיר עם מים רותחים , לאחר כ3 דקות בישול במים רותחים מוציאים את העלים ופורסים אותם להתקררות . חותכים את שארית הירקות לפרוסות דקות ומתחילים בטיגון הבצל במחבת עד הזהבה , מוספים את הגזר ופרוסות הקישוא וממשיכים בטיגון עוד כ5 דקות , לקראת סיום מוסיפים את עגבניות השרי ומטגנים עוד כ2 דקות , תוך כדי ערבוב של כל הירקות מוסיפים 3 כפות רוטב בלסמי ומתבלים במלח ופלפל ע"פ טעם , מוסיפים לבלילת הירקות את כוס הבורוגול ומערבבים.

את בלילת הירקות מתחילים להכניס לעלי המנגולד ולהתחיל לגלגל , לרב עלה מנגולד יספיק ל-2 יח׳.

את העלים המגולגלים מכניסים לתבנית (רצוי תבנית עגולה של עוגה) ומצמידים, מכניסים לתנור ל-10 דקות בחום של 180 מעלות, מומלץ להוסיף 2 כוסות מים על מנת למנוע התייבשות.

את הרוטב למנה מכינים ע"י ערבוב כל החומרים של הרוטב, ניתן ורצוי לשחק עם כמויות חמאת הבוטנים כדי להגיע לדלילות הרצויה לרוטב .

בצלחת מסדרים את עלי המנגולד המגולגלים ועליהם שופכים את הרוטב מגישים עם שומשום שחור לקישוט.

פולנטה מתירס טרי בליווי פטריות יער

המנה הקלה ביקום וכל כך טעימה

חומרים (4-6 סועדים)

5-6 קלחי תירס

פחית קרם קוקוס

3 כפות קורנפלור
2 כפות שמן זית
2 כפות שמן כמהין

1 בצל

2 פטריות מלך היער

2 פטריות ירדן

כוס יין לבן

עירית לקישוט

מתחילים בלחץ את גרגירי התירס מהתירסים באמצעות סכין ( הכי פשוט לחתוך כל קלח לשניים , ואז להתחיל לגרד באמצעות סכין ) . במחבת רותחת שמים את שמן הזית ומוסיפים את גרגירי התירס לכ5 דקות בישול , לאחר מכן מוסיפים את קרם הקוקוס והקורנפלור לעוד כ4-5 דקות בישול ולקראת סיום את שמן הכמהין .

במחבת נוספת מטנגים את הבצל עם 2 כפות שמן זית, פרוסות דקות עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות החתוכות ומפזרים פלפל שחור מטגנים עוד כ3 דקות ומוסיפים כוס יין לבן , ממשיכים לבשל עוד כ-2 דקות ומורידים מהאש .

מסדרים בצלחת את הפולנטה ומעלייה מנה גדושה של פטריות, מקשטים בעירית.

דלעת ערמונים במילוי בורגול ועשבי תיבול

חומרים 6 מנות

3 דלעות ערמונים

2 בטטות

1 בצל סגול

צרור טימין

כוס בורגול מושרה

100 גרם אגוזי קשיו

חצי כוס סילאן

3 כפות סויה

קינמון

חצי כוס שמן זית

מחממים תנור ל-220 מעלות, חוצים את דלעות הערמונים ל-2 ומנקים את הגרעינים. משמנים את הדלעת מבפנים עם שמן זית וקינמון ומכניסים לתנור ל-30 דקות אפייה, את הבטטות מרתיחים עד להתרככות בסיר נפרד. בזמן האפייה מתחילים לחתוך את הבצל ולשבור את הקשיו לחתיכות קטנות, במחבת נוספת מתחילים לטגן את הבצל כ-2 דקות, מוסיפים את אגוזי קשיו החתוכים לחתיכות קטנות, ואת הבורגול המושרה. לאחר כ-2 דק׳ בישול מוציאים ושמים בקערה.
חותכים את הבטטות לקוביות ומוספים אותן לקערה עם הבורגול, הבצל, ואגוזי הקשיו ומתחילים לערבב. מוסיפים סילאן וסויה ומערבבים. לסיום מוסיפים את טימין. ממלאים כל דלעת בתערובת ומפזרים קינמון מעל ומזלפים בשמן זית.
מכניסים לתנור ל-180 מעלות לכ-25 דק׳ אפייה ומגישים.

,