
ארוחת הצהריים של שקד ולאל בFOOD GAMES איטליה
פיצה צבעונית
בצק :
3 וחצי כוסות של קמח (500ג)
כפית שמרים יבשים
⅓ כוס שמן זית
כפית סוכר
כף שטוחה מלח
1 כוס ( 240 מ"ל מים חמימים )
רוטב עגבניות קלאסי
רסק עגבניות (מואטי) 200 גרם
3 שיני שום מקולפות
2 עגבניות חתוכות לריבועים קטנים
2 כפות שמן זית
גבינה צבעונית (צבעי מאכל טבעיים)
סלק
גזר
כורכום
בזיליקום
200 גרם מוצרלה מגורדת
3 כוסות מים רותחים
תוספות – ע"פ בחירה
שלבי הכנה:
הכנת הבצק:
שמים את כל החומרים היבשים בקערה גדולה .
את השמרים מערבבים עם המים והסוכר בקערה קטנה , לאחר הערבוב מוסיפים אל הקערה הגדולה ואלייה מוסיפים את שמן הזית ומלח .
לשים באמצעות הידיים כ7 דקות או באמצעות מעבד מזון ובסיום פעולת הלישה מכסים בניילון נצמד או מגבת למשך 25 דקות עד שהבצק מכפיל את גודלו.
הכנת רוטב העגבניות:
בסיר קטן מערבבים את רסק העגבניות , העגבניות החתוכות ושיני השום הכתושות במשך 5 דקות על אש בינונית ,לאחר מכן מוסיפים את שמן הזית ונותנים לרוטב להתבשל על להבה נמוכה במשך 10 דקות.
הכנת הגבינה הצבעונית :
הכנת צבע מאכל ורוד
מגרדים סלק ושמים בסיר עם כוס מים רותחים למשך 8 דקות ולאחר מכן טוחנים באמצעות מעבד מזון , מסננים את הנוזל באמצעות מסננת ומשתמשים במזרק סטנדרטי או של שוקולד להזרקת הצבע על גבינת המוצרלה.
הכנת צבע מאכל כתום
מגרדים גזר ושמים בסיר עם כוס מים רותחים למשך 8 דקות ולאחר מכן טוחנים באמצעות מעבד מזון , מסננים את הנוזל באמצעות מסננת ומשתמשים במזרק סטנדרטי או של שוקולד להזרקת הצבע על גבינת המוצרלה.
הכנת צבע מאכל ירוק
במעבד מזון טוחנים צרור עלי בזיליקום עם 1 כוס מים רותחים , מסננים את הנוזל באמצעות מסננת ומשתמשים במזרק סטנדרטי או של שוקולד להזרקת הצבע על גבינת המוצרלה.
הרכבת הפיצה
לוקחים נייר אפייה ומניחים על תבנית , משמנים אותו באמצעות מעט שמן זית ומשתמשים בחצי מכמות הבצק ליצירת בצק עגול לפיצה.
יש לרדד את הבצק לעובי דק ככל האפשר , ללא חורים, ומעל הבצק באמצעות כף לפזר את רוטב העגבניות ולשטח על הבצק .
מעל יש לפזר את הגבינה המגורדת ולהניח תוספות לפי בחירה .
את הפיצה מכניסים לתנור לחום של 180 מעלות למשך 25 דקות או עד הזהבה .
סלט קפרזה
סלט איטלקי , קלאסי ופשוט
2 עגבניות בשלות
כדור מוצרלה פרסקה (200 ג)
צרור עלי בזיליקום
שמן זית
חומץ בלסמי – מומלץ להשתמש ברוטב בלסמי מצומצם של חברת solay
הוראות הכנה:
את העגבניות חותכים לפרוסות דקות , כך גם את המוצרלה ומתחילים לסדר בצלחת פרוסת עגבניה , פרוסת מוצרלה, בזיליקום , את הסידור הסופי מטבלים עם שמן זית וחומץ בלסמי .
ניתן להחליף את פרוסות העגבניה בעגבניות שרי/ עגבניות תמר