נאגטס טופו ברוטב תמרהינדי 

 

שמן לטיגון עמוק 

1 צ'ילי ירוק חתוך לרצועות 

1 בצל  חצוי  ופרוס דק

3 כפות קמח חיטה + קמח טפיוקה

500 גרם טופו , חתוך לפרוסות בעובי 1 ס"מ  

4 כפות רוטב סויה תאי בהיר

2-3 כפות דקלים מגורר 

1 כף מחית תמרהינדי מעורבבת ב3-4 כפות מים 

⅓ כוס מים 

½ כוס עלי כוסברה להגשה  

הכנה:

  1. מחממים את השמן בווק ומטגנים את הצ'ילי במשך 30 שניות עד שהוא נעשה פריך . מוציאים בכף מחוררת ושומרים בצד על נייר סופג. 
  2. מחממים שוב את השמן על להבה בינונית ומטגנים בו את חתיכות הבצל במשך כ8 דקות, עד להשחמה . מוציאים בכף מחוררת ומעבירים לנייר הסופג. 
  3. מפזרים את הקמח על צלחת, מקמחים את הטופו ומנערים משאריות 
  4. מחממים שוב את השמן מעל להבה גבוהה ומטגנים בו כל פעם 5-6 פרוסות טופו במשך כ5 דקות עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג. 
  5. מכניסים לסיר קטן/ ווק או מחבת את הבצל המטוגן והצ'ילים, רוטב סויה , סוכר , תמרהינדי ומים ומביאים לרתיחה מעל להבה בינונית.  מנמיכים להבה ומבשלים עוד דקה נוספת , עד שהרוטב מצטמצם מעט.
  6. טועמים ומתקנים תיבול , הטעם צריך להיות חמוץ- מתוק – מלוח. 
  7.    מניחים את הטופו המטוגן על צלחת הגשה, יוצקים מעל את הרוטב ומקשטים  בכוסברה. 

דברו איתנו