הפוסט הזה מתעד סדרה של ניסיונות וכשלונות שקרו בדרך "לטבען" מנות אהובות שבהכנה המקורית שלהם נעשה שימוש במרכיבים עם התנהגות שתורמת להצלחת המנה כמו הדבקה או אווריריות . בבישול טבעוני צריכים להיות קצת יותר יצירתיים ולשחק עם חומרים שונים עד שמגיעים למרקם המתאים ולמידת הדבקה הרצויה.
גם מוצר בסיסי כמו קרם קוקוס – הוא מוצר שצריך לדעת מהי הדרך הנכונה לעבודה מיטבית איתו ואיזה קרם בדיוק לבחור , כאשר רוצים להשתמש בו לצרכי קונדיטוריה והקצפה.
המנה הראשונה – המבורגר !
ההבדל בין המבורגר טבעוני להמבורגר מפרה ( חוץ מהחלק המוסרי ) , זה שהמבורגר טבעוני ועסיסי אפשר להכין בכל כך הרבה דרכים אפילו בלי להזכיר את המילה סויה או סייטן.
הגעה למרקם ולעיסה הנכונה , היא עניין של ניסוי וטעיה , אבל אנחנו בעד שיתוף מידע , אז החלטנו לשתף אותכם במתכון שלנו לקציצת המבורגר – עסיסית וטעימה , אחרי לפחות 10 ניסיונות שונים.
חומרי גלם עבור 4-6 יחידות
100 גרם עדשים כתומות
150 גרם שיבולת שועל – טחונה למרקם גרגירי – תודה לאלוהי הנינג'ה
חבילת פטריות שמפניון
1 בצל
2 כפות קורנפלור
2 כפות טחינה
2 כפות גרעיני פיסטוקים טחונים גס ( אפשר לרסק גם באמצעות פטיש שניצלים או בתוך הנינג'ה)
כפית גרעיני דלעת טחונים
צרור עירית / כוסברה / עשב תיבול לרוחם
הוראות הכנה:
מכניסים את העדשים הכתומות לסיר עם מים רותחים ומבשלים עד לקבלת מרקם עיסתי ( כ8 דקות בישול ) ומעבירים את העדשים ללא המים לנינג'ה לטחינה – מספיק 3 פולסים לקבלת מרקם חלק.
בזמן הבישול , מתחילים לטגן את הבצל , מוסיפים את השום , ולאחר מכן את הפטריות החתוכות ופלפל שחור , מטגנים כ5 דקות ומעבירים לנינגה לטחינה גסה ( כ2 פולסים ).
בקערה עמוקה מערבבים את עיסת העדשים עם הפטריות הבצל , ושארית החומרים היבשים . בהדרגה מוסיפים את הטחינה עד לקבלת מרקם דביק , אך לא דביק מדיי ממנו ניתן ליצור קציצות שאינן מתפרקות. אל העיסה הסופית מוסיפים את עשב התיבול שבחרתם .
יוצרים קציצות בינוניות ( עובי 1.5 ס"מ ) ומכינים מחבת לטיגון עמוק , מניחים את הקציצות ומטגנים מכל צד עד להשחמה.
מגישים עם כל התוספות שאתם אוהבים (: חסה טרייה , סלסה של עגבניות ובצל סגול וכמובן לחמניה מפנקת.

המנה השנייה – קינוח קרם קוקוס בוטנים ממכר
כחלק מההכנות לסדנאת הקאפקייק שלנו , לא רצינו שיהיה פאדיחות ושהקרם שנלמד להכין לא יהיה יציב מספיק, אז עשינו ניסוי כלים .
בניסוי כלים עשינו את כל הטעויות המתבקשות מסתבר (: והשתמשנו בקרם קוקוס מקרטון , ולא מקופסא ללא קירור .
ומה ההבדל ? קרם קוקוס בקרטון ישאר נוזלי , לא משנה כמה שעות תקפיאו אותו לפני , ולא יהיה ניתן לחלץ את השכבה השומנית מתוכו , גם אם הוא מכיל כמות גבוהה של שומן 21% .
אז אחרי שראינו שהקצפה יציבה כבר לא תהיה פה , עשינו "הסבה " לקינוח מדהים ועשיר שאפשר לאכול בלי הפסקה ולהגיש כקינוח "כוסות"

קרם קוקוס ובוטנים – 6 כוסות
400 מ"ל קרם קוקוס
1 חבילה פודינג אינסטנט וניל
200 גרם חמאת בוטנים איכותית ( אנחנו משתמשים בחמאת הבוטנים של RUSTYS )
להגשה:
2 בננות
חבילת עוגיות לוטוס מפוררות / רוטב תותים
הכנה :
פשוט מזה לא יכול להיות – באמצעות מקצף מערבלים את קרם הקוקוס ומוסיפים בהדרגה חבילה אינסטנט פודינג מערבלים כ5 דקות ומוסיפים את חמאת הבוטנים לערבול של עוד כ3 דקות . את הקרם שופכים אל תוך כוסות הגשה ומקשטים בפרוסות בננה ועוגיות לוטוס מפוררות/ רוטב תותים.