אז אחרי כל אירוע שאנחנו עושים תמיד נשארים לנו עודפים של קטניות שכבר עברו השרייה ועל סף הנבטה ואנחנו חייבים להשתמש בהם (:
וחשבתי שאם אלך על מרק אולי גם החורף באמת יגיע?
וככה יצא לו מרק עדשים מעורב ( עדשים כתומות ושחורות ) בניחוח תאילנדי
*במקור כמו הרבה תבשילים שמקורם במטבח התאלינדי יש צורך ברוטב דגים כחלק מהותי במתכון , כאן אני משתמשת ברוטב סויה בהיר כתחליף
מה צריך:
1 כוס עדשים כתומות מבוררות ושטופות
1 כוס עדשים שחורות מבוררות ושטופות
6 כוסות מים
1 פחית קרם קוקוס
4 כפות שמן קוקוס
8 שיני שום
2 כפיות גינג'ר מגורד
1 צילי אדום
כף מחית קארי אדומה
¼ כוס מיץ לימון/ ליים
3 כפות סויה בהירה
2 כוכבי אניס
חופן כוסברה
להגשה עם אורז לבן ודביק דביק
אז מה עושים?
שמים בסיר את העדשים משני הסוגים , מים , קרם קוקוס ומביאים לרתיחה ( כן המים רותחים כאשר מתחיל להצטבר קצף ….. אותו מורידים עם כפית ….) כשהמים רותחים מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד כ30 דקות עד שהעדשים ממש רכות .
במקביל על מחבת גדולה מחחמים 2 כפות שמן קוקוס ומטגנים שום כתוש , גינגר וצ'ילי גרוס, ומוסיפים את כף מחית הקארי האדום , מערבבים את הכל כשתי דקות ואז מוסיפים לתוך המרק ביחד עם מיץ הלימון , רוטב הסויה , מלח ופלפל . מערבבים היטב ומוספים את כוכבי האניס , מבשלים לעוד כ30 דקות , עם ערבוב קל מדי כל כמה דקות.
כשמוכן מגישים עם חופן נדיב של כוסברה חתוכה דק ואורז לבן ודביק.