02/12/2019 Food Games

אז אחרי כל אירוע שאנחנו עושים תמיד נשארים לנו עודפים של קטניות שכבר עברו השרייה ועל סף הנבטה ואנחנו חייבים להשתמש בהם (: 

וחשבתי שאם אלך על מרק אולי גם החורף באמת יגיע?  

וככה יצא לו מרק עדשים מעורב ( עדשים כתומות ושחורות ) בניחוח תאילנדי 

*במקור כמו הרבה תבשילים שמקורם במטבח התאלינדי יש צורך ברוטב דגים כחלק מהותי במתכון , כאן אני משתמשת ברוטב סויה בהיר כתחליף 

מה צריך:

1 כוס עדשים כתומות מבוררות ושטופות 

1 כוס עדשים שחורות  מבוררות ושטופות 

6 כוסות מים 

1 פחית קרם קוקוס

4 כפות שמן קוקוס

8 שיני שום 

2 כפיות גינג'ר מגורד 

1 צילי אדום 

כף מחית קארי אדומה

¼ כוס מיץ לימון/ ליים

3 כפות סויה בהירה

2 כוכבי אניס 

חופן כוסברה

להגשה עם אורז לבן ודביק דביק

אז מה עושים?

שמים בסיר את העדשים משני הסוגים , מים , קרם קוקוס ומביאים לרתיחה ( כן המים רותחים כאשר מתחיל להצטבר קצף ….. אותו מורידים עם כפית ….) כשהמים רותחים מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד כ30 דקות עד שהעדשים ממש רכות . 

במקביל על מחבת גדולה מחחמים 2 כפות שמן קוקוס ומטגנים שום כתוש , גינגר וצ'ילי גרוס, ומוסיפים את כף מחית הקארי האדום , מערבבים את הכל כשתי דקות ואז מוסיפים לתוך המרק ביחד עם מיץ הלימון , רוטב הסויה , מלח ופלפל . מערבבים היטב ומוספים את כוכבי האניס , מבשלים לעוד כ30 דקות , עם ערבוב קל מדי כל כמה דקות. 

כשמוכן מגישים עם חופן נדיב של כוסברה חתוכה דק ואורז לבן ודביק. 

, , ,