לא הרבה מכירים את הלוביה המיובשת או בשמה האחר "שעועית העין השחורה", שהיא בעצם גרגירים של שעועית ירוקה – "לוביה" שאותה משלבים בין השאר במנות כמו סלט פאפייה תאילנדי ותבשילים נפאלים רבים ואחרים.
הסלט הבא מתאים כארוחת צהריים משביעה בימים חמים של קיץ והוא פשוט להכנה , הוא מתבסס על מתכון שעבר אליי מחברה עם שורשים חלביים ( סורים ) שמגישה את הלוביה כתבשיל טעים טעים ופשוט.
מתכון לסלט בינוני
מרכיבים:
1 כוס לוביה מושרת ל12 שעות
½ בצל סגול
¼ צרור פטרוזיליה קצוצה דק
½ צרור כוסברה קצוצה דק
2 שיני שום
מיץ מחצי לימון
3 תמרים מגולענים
150 גרם פיסטוקים/ קשיו/ בוטנים / שקדים
2 כפות מייפל
2 כפות שמן זית