מנות, 15-20 דקות עבודה4
קרדיט : עוז תלם
מצרכים:
לסלט:
1 פפאיה ירוקה קטנה (שוקלת 400 גרם בערך) או 1/2 פאפאיה ירוקה גדולה
1 גזר קטן, קלוף
חופן עגבניות שרי (אפשר לשים במקום עגבנייה רגילה)
חופן שעועית ירוקה תאילנדית (אפשר גם שעועית ירוקה רגילה)
חופן קטן בוטנים קלויים
לתיבול:
מיץ מליים אחד (אפשר לשים יותר או פחות לפי הטעם, גם אפשר במקום גם 2-3 כפות מיץ לימון)
כפית רוטב סויה
1/2 פלפל צ'ילי אדום חריף (אפשר יותר או פחות לפי הטעם, ניתן להחליף ב-1/2 כפית שבבי צ'ילי יבשים)
קורט סוכר חום או סוכר דקלים
1/2 כפית שום כתוש (רשות)
אופן הכנה:
מכינים את הפאפאיה:
- קולפים את הפפאיה ומוציאים את כל הזרעים.
- חותכים את הפפאיה לגפרורים: אפשר לפרוס אותה עם סכין או קולפן ואז לחתוך לגפרורים, ואפשר גם להשתמש בקולפן ג'וליינים או מנדולינה.
- טיפ: אפשר גם פשוט לגרר את הפפאיה על החלק הגס של הפומפייה.
- שמים את גפרורי הפפאיה בשקית ניילון עמידה ובעזרת פטיש שניצלים או עלי (של מכתש ועלי) חובטים בה בערך חצי דקה קצת כדי לרכך את הסיבים שלה.
- מעבירים לקערה.
מכינים את שאר המצרכים:
- חותכים את השעועית הירוקה גס – לחתיכות באורך 2-3 ס"מ.
- את עגבניות השרי חותכים לרבעים (אם משתמשים בעגבניה רגילה, חותכים אותה לפלחים).
- את הגזר מגררים על החלק הדק של הפומפייה (אפשר גם על החלק הגס, אישית אוהב את הצבע שהוא נותן ככה).
- את הפלפל החריף פורסים דק.
- אם משתמשים בסוכר דקלים, מגררים אותו בעזרת פומפייה או קוצצים עם סכין כדי שיהיה נוח לשימוש.
- את הבוטנים קוצצים גס.
מסיימים את הכנת הסלט:
- מוסיפים את העגבניות, השעועית, הגזר והצ'ילי לקערה עם הפפאיה. אם מוסיפים לסלט שום כתוש – מוסיפים גם אותו בשלב זה.
- בוחשים באגרסיביות עם כף עץ (או מועכים עם הידיים) כדי למעוך את העגבניות ולשחרר את המיצים שלהן.
- מוסיפים את הסוכר (דקלים או חום), מיץ הליים (או הלימון) ורוטב דגים. מערבבים שוב,
- טועמים ומאזנים טעמים – מוסיפים עוד מכל משלושת המרכיבים לפי העדפה אישית (למשל: אם חמוץ לכם מדי מוסיפים סוכר ולהפך – אם מתוק מוסיפים עוד מיץ ליים).
- מחלקים לצלחות הגשה ומפזרים מעל כל מנה בוטנים קלויים..