17/11/2019 Food Games

קארי טעים ומנחם על בסיס עגבניות עם ניחוח הודי שהולך טוב כמעט עם כל ירק שנשאר במקרר.

חומרים

 1 גמבה 

 1 בטטה 

1 בצל סגול 

4 שינים שום

חבילת פטריות 

300 גרם גרגירי חומוס מבושלים 

250 גרם טופו 

400 גרם עגבניות מרוסקות 

1 פחית קרם קוקוס 

100 גרם גבינת קשיו ( אופציונאלי)

2 כפות סילאן 

תיבול 

זרעי כמון , קארי צהוב , קינמון , מלח אטלנטי ורוד 

הגשה

ארוחה מזינה ומשביעה תוך פחות משעה

כוסברה וסיר אורז לבן 

בסיר בינוני מרתיחים מים עם כפית מלח ובעת הרתיחה מכניסים את הבטטה ל10 דקות עד שהיא מתרככת , מוציאים וחותכים לריבועים קטנים . 

מפזרים את תערובת הירקות ותפזורת ומתבלים

בתבנית עם נייר אפייה מסדרים את פלחי הבטטות ,רצועות גמבה ,פטריות וגרגירי חומוס מבושלים ומערבבים עם 2 כפות קארי , כפית קינמון , פלפל שחור , כפית מלח אטלנטי , סילאן  ושמן זית מכניסים לתנור ל30- 40 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות . 

בנתיים במחבת מטגנים בצל , 2שיני שום ,  1 כף של זרעי כמון כ2 דקות ולאחר מכן מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומערבבים , לאחר 5 דקות  מוסיפים את קרם הקוקוס ו2 כפות גבינת קשיו ומערבבים. נותנים לרוטב להתבשל עוד כ10 דקות עם מכסה ומוסיפים את הירקות מהתנור , מערבבים וממשיכים לבשל עוד כ10- 15 דקות , לקראת הגשה מפזרים כוסברה קצוצה ומגישים עם אורז לבן .