קציצות דג הכרובית וטופו ברוב חריימה בסגנון גואה

21/03/2023
Posted in בלוג
21/03/2023 Food Games

חריימה כמו הרבה רטבי עגבניות טעימים הוא לפעמים רק התירוץ לאכול את החלה . 

אבל בקרוב פסח ואין חלות , אז לפחות שיהיה חריימה טעים טעים וקציצות בתוכו . 

המתכון הבא הוא בעצם שילוב של דגים בנוסח גואה וחריימה שלמדתי ממביני עניין טריפולטאים. 

במתכון המקורי יש תבלינים כמו אבקת פלפל קשמירי , אבל מכיוון שאנחנו לא בהודו , נקל על עצמנו עם מיקס תבלינים הודי מוכן. 

אפשר לעשות אותו חריף חריף ואפשר לעדן את החריפות עם קצת קרם קוקוס 

מצרכים: ל35 קציצות בסיר עם רוטב 


לקציצות:
400 גרם שבבי סויה או טופו קשה חתוך לקוביות (הגודל פחות משנה כי הם נטחנות)
רבע צרור פטרוזיליה טרייה
חצי ראש שום, מקולף, שיניים מופרדות

1 בצל סגול חתוך
2 אצות נורי קצוצות

כרובת מבושלת מפורקת לפרחים 

100 גרם פירורי לחם או קמח עדשים כתומות במקרה של פסח
לתיבול : אני משתמשת בתערובת מוכנה לתיבול דגים על בסיס פפריקה,עלי דפנה ,זרעי כוסברה אזוב ושום , ושמה כפית מהתערובת על כמות של 600 גרם טופו

חצי כוס מים 

מלח 

כף שמן זית 

לרוטב: 

3 כפות שמן זית 

1 בצל לבן חתוך לקוביות 

5 שיני שום מקולפות

3 גמבות חתוכות לפרוסות דקות 

3 פלפלים ירוקים חריפים חתוכים לטבעות דקות 

6 עגבניות טריות חתוכות לקוביות דקות 

100 ג רסק עגבניות 

1 כוס מים 

1 כף של מיקס תבלינים לדג הודי fish masala  ואם אין בנמצא אז שילוב של פפריקה מתוקה ואדומה, כמון ,צ'ילי גרוס ושום גבישי

מלח לפי טעם

½ כוס גרגירי חומוס מבושלים 

צרור כוסברה לפיזור בהגשה 

אופן ההכנה:

*במידה ומשתמשים בשבבי סויה , יש לבשל אותם 10 דקות עד שהם מתנפחים , להוציא מהסיר ולייבש.  

  1. קודם כל מחממים תנור ל180 מעלות על טורבו , ואז מכניסים לתוך מעבד מזון/ בלנדר , את הטופו/ שבבי הסויה ,כרובית , פטרוזיליה, שיני שום , מים וטוחנים עד לקבלת מחית אחידה ומגובשת 
  2. מעבירים את העיסה לקערה גדולה ,מוסיפים אצות , קמח/פירורי לחם ותערובת התבלינים, ומערבבים עם הידיים, עד שכל התיבול ופירורי הלחם מתפזרים באופן שווה בעיסה ולהגיע למצב של עיסה יציבה.
  3. עוברים לשלב של יצירת כדורים עם מכשיר כזה של כדור גלידה או פשוט באמצעות הידיים עושים כדורים , אני אוהבת כדורים קטנים שאפשר לאכול בביס אחד .
  4. מניחים את הכדורים על תבנית עם נייר אפייה משומן , משמנים את הכדורים עם שמן זית ומכניסים לתנור לאפייה של כ15 דקות עד שהכדורים מקבלים צבע זהבהב 
  5. בינתיים מתחילים בהכנת הרוטב , במחבת רחבה ועמוקה/ סיר מחממים 2 כפות שמן זית מוסיפים בצל ושום ומטגנים כ5 דקות על להזהבה.
  6. מוספים את הפלפלים החתוכים  והחריפים מערבבים וממשיכים לטגן מספר דקות , עד שהבצל שקוף לחלוטין או 80 אחוז
  7. מוסיפים את כל שאר הרכיבים , מבלד המים והחומוס , ומערבבים לאחר כ5 דקות מוסיפים מים רותחים וממשיכים לערבב , צריך שהרוטב יגיע לדרגת סמיכות שכייף לאכול עם חלה , לאחר כ5 דקות נוספות מוסיפים את גרגירי החומוס והקציצות ומבשלים על אש נמוכה עוד כ25 דקות . 
  8. מסירים מהאש מגישים עם כוסברה קצוצה , ומגישים עם אורז לבן או חלה (אם זה לא פסח)