קציצות צבעוניות לכל מטרה

27/03/2023
Posted in בלוג
27/03/2023 Food Games

כשיש לי זמן פנוי ? על מי אני עובדת למי יש זמן פנוי ? 

אבל יש בימים מסויימים בהם אני מקדישה זמן להכנת אוכל שניתן להקפיא 

ואחד מהמאכלים שנשמרים מצויין בהקפאה הם קציצות ירק אפויות/ חצי אפויות . 

בקציצות אני משתמשת בתור חלבון / תוספת לתבשילי קארי ותבשילים על בסיס עגבניות . 

מצרפת פה מתכון  בסיס לקציצות מצוינות שאפשר לאכול ככה סתם או לשלב בתבשיל. 

קציצות דלעת וחומוס – מתכון לכ20 קציצות עגולות 

חומרים :

500 גרם דלעת 

1.5 כוס גרגירי חומוס מבושלים 

½ כוס קינואה מבושלת 

½ כוס פירורי לחם 

3 כפות שמן זית 

רבע צרור פטרוזיליה 

1 שן שום 

½ כפית תבלין קארי צהוב 

  1. מדליקים תנור על 180 מעלות 
  2. מבשלים את הדלעת כ20 דקות עד לכדי ריכוך ואז מקלפים את הקליפה ממנה , וחותכים לחתיכות. 
  3. בבלנדר / מעבד מזון שמים את חתיכות הדלעת , גרגירי החומוס ושאר החומרים מלד פירורי הלחם. 
  4. מעבירים את העיסה לקערה ומוספים את פירורי הלחם , מערבבים ומתחילים ליצור כדורים קטנים , מברישים באמצעות שמן זית את הכדורים ומניחים על נייר אפייה בתבנית.
  5. מכניסים לתנור ואופים כ25 דקות עד שהקציצות מזהיבות 

 

לביבות בטטה וסלק ( כ15 לביבות)  

3 סלקים אפויים בשלומתם בתנור כ50 דקות 

1 בטטה מבושלת 

3 כפות קמח עדשים

1 כף טחינה 

רבע צרור פטרוזיליה

  1. מחממים תנור ל180 מעלות 
  2. מקלפים את הסלקים האפויים ומגרדים באמצעות פומפיה/ מעבד מזון 
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים לקערה ומערבבים במידה והעיסה נוזלית מדיי מוסיפים עוד קמח.
  4. מכינים לביבות שטוחות ומניחים על נייר אפייה 
  5. מברישים את הקציצות בשמן זית ומכניסים לתנור לאפייה של כ10 דקות לכל צד של הקציצות. 
קציצות מאש וירקות

1 כוס מאש מושרה כל הלילה 

1 גזר מגורד 

1 קישוא מגורד

1 בצל מגורד  

½ כוס קוואקר

¼ צרור פטרוזיליה 

¼  כפית כמון

½ כפית כורכום 

3 כפות שמן זית 

  1. מדליקים תנור ל180 מעלות
  2. מכניסים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים בפולסים קצרים עד לקבלת עיסה .
  3. יוצרים קציצות עגולות ושטוחות 
  4. מכניסים לתנור על נייר אפיה ומברישים כל קציצה בשמן זית  אופים כ10 דקות על כל צד.