מצרכים:
כמות: 4-5 מנות
500 גרם פסטה (מומלץ פסטה ארוכה כמו פפרדלה או לינגוויני)
6 כפות שמן זית
50 גרם חמאה
2 סלסילות פטריות (מומלץ לשלב פורטובלו ושמפיניון, קצוצות גס)
2 שיני שום, כתושות
1 חבילה ערמונים בוואקום, חצויים
10 עלי מרווה
מלח ופלפל שחור גרוס
1/2 כוס יין לבן
1-2 כפית מחית כמהין (טעם דומיננטי, להוסיף בעדינות)
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
הוראות הכנה:
1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים ושומרים חצי כוס ממי הבישול.
2. בינתיים, יוצקים את השמן למחבת גדולה. מוסיפים את החמאה והפטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב 3-5 דקות.
3. מוסיפים את השום, המרווה, הערמונים החצויים ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את היין הלבן וממשיכים לבשל 2-3 דקות נוספות עד שהיין מצטמצם.
4. מוסיפים את מחית הכמהין ומערבבים עוד דקה. מוסיפים את מי הבישול ששמרנו בצד (ניתן גם להוסיף 1/2 כוס שמנת מתוקה) ומביאים לרתיחה.
5. מוסיפים את הפסטה המבושלת, מערבבים היטב עד שהפסטה נעטפת היטב ברוטב ומעבירים לצלחות הגשה. מעטרים בפרמזן המגוררת ומגישים.