פסטה פטריות וערמונים

22/11/2020
Posted in בלוג
22/11/2020 Food Games

מצרכים:

כמות: 4-5 מנות

500 גרם פסטה (מומלץ פסטה ארוכה כמו פפרדלה או לינגוויני)

6 כפות שמן זית

50 גרם חמאה

2 סלסילות פטריות (מומלץ לשלב פורטובלו ושמפיניון, קצוצות גס)

2 שיני שום, כתושות

1 חבילה ערמונים בוואקום, חצויים

10 עלי מרווה

מלח ופלפל שחור גרוס

1/2 כוס יין לבן

1-2 כפית מחית כמהין (טעם דומיננטי, להוסיף בעדינות)

50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

הוראות הכנה:

1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים ושומרים חצי כוס ממי הבישול.

2. בינתיים, יוצקים את השמן למחבת גדולה. מוסיפים את החמאה והפטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב 3-5 דקות.

3. מוסיפים את השום, המרווה, הערמונים החצויים ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את היין הלבן וממשיכים לבשל 2-3 דקות נוספות עד שהיין מצטמצם.

4. מוסיפים את מחית הכמהין ומערבבים עוד דקה. מוסיפים את מי הבישול ששמרנו בצד (ניתן גם להוסיף 1/2 כוס שמנת מתוקה) ומביאים לרתיחה.

5. מוסיפים את הפסטה המבושלת, מערבבים היטב עד שהפסטה נעטפת היטב ברוטב ומעבירים לצלחות הגשה. מעטרים בפרמזן המגוררת ומגישים.