עונת המנגו בשיאה וזה הזמן להכין כמה שיותר מנגו סטיקי רייס כי זה כל כך טעים בכל שעה ביום
רצוי להשתמש במנגו מוצק ולא סיבי
– חשוב להשתמש בקרם קוקוס ללא חומרים משמרים או מתחלבים
חומרים ל-4 מנות :
1 כוס אורז דביק לא מבושל, מושרה במים בטמפרטורת החדר במשך 2-3 שעות
1 כוס קרם קוקוס רצוי עם אחוז גבוה של שומנים ( 18%+)
5 כפיות סוכר חום
½ כפית מלח
ניתן להוסיף 2 כפיות תמצית פנדן לקבלת צבע ירקרק
לרוטב:
1 כוס קרם קוקוס
¼ כפית מלח
1 כפית קורנפלור
להגשה:
2 מנגו גדולים ובשלים, מקולפים, מגולענים וחתוכים לפרוסות בעובי כ2 ס"מ
1 כפית שומשום לבן או שחור
הוראות הכנה:
מסננים את האורז ומאדים (במכשיר אידוי) במשך 20-25 דקות מעל להבה בינונית. מכבים את האש ומשאירים את המכסה סגור.
בתום האידוי האורז צריך להיות מבושל לגמרי אבל לא רך מאוד, כדי שיוכל לספוג היטב את קרם הקוקס.
בסיר בינוני נוסף מערבבים את קרם הקוקוס, את הסוכר והמלח. מבשלים מעל להבה בינונית במשך כ-3 דקות ומערבבים מדי פעם, עד שהקרם רותח והסוכר נמס.
מכבים את האש ומעבירים את האורז המאודה אל הסיר. מערבבים היטב עד שלא נשארים גושים. מכסים בניילון נצמד ומשהים למשך 15 דקות.
מכינים את הרוטב : מביאים לרתיחה בסיר קטן חלב קוקוס ומלח , מוסיפים קורנפלור ומערבבים כדקה. מכבים את האש ומעבירים לקערית או לקנקן קטן ומניחים בצד לצינון.
מרכיבים את המנה:
מניחים כמה כפות אורז דביק בצלחת אישית, מניחים מעליו או לצידו חצי מנגו פרוס, יוצקים מעט רוטב ומקשטים בשומשום. אפשר להגיש מיד או להשאיר את האורז מכוסה בטמפרטורת החדר עד ההגשה, ולהכין את המנגו רק ברגע האחרון.
ניתן להגיש גם במגש דקורטיבי ואז זה הופך למנת חלוקה.