חריימה כמו הרבה רטבי עגבניות טעימים הוא לפעמים רק התירוץ לאכול את החלה .
אבל בקרוב פסח ואין חלות , אז לפחות שיהיה חריימה טעים טעים וקציצות בתוכו .
המתכון הבא הוא בעצם שילוב של דגים בנוסח גואה וחריימה שלמדתי ממביני עניין טריפולטאים.
במתכון המקורי יש תבלינים כמו אבקת פלפל קשמירי , אבל מכיוון שאנחנו לא בהודו , נקל על עצמנו עם מיקס תבלינים הודי מוכן.
אפשר לעשות אותו חריף חריף ואפשר לעדן את החריפות עם קצת קרם קוקוס
מצרכים: ל35 קציצות בסיר עם רוטב
לקציצות:
400 גרם שבבי סויה או טופו קשה חתוך לקוביות (הגודל פחות משנה כי הם נטחנות)
רבע צרור פטרוזיליה טרייה
חצי ראש שום, מקולף, שיניים מופרדות
1 בצל סגול חתוך
2 אצות נורי קצוצות
כרובת מבושלת מפורקת לפרחים
100 גרם פירורי לחם או קמח עדשים כתומות במקרה של פסח
לתיבול : אני משתמשת בתערובת מוכנה לתיבול דגים על בסיס פפריקה,עלי דפנה ,זרעי כוסברה אזוב ושום , ושמה כפית מהתערובת על כמות של 600 גרם טופו
חצי כוס מים
מלח
כף שמן זית
לרוטב:
3 כפות שמן זית
1 בצל לבן חתוך לקוביות
5 שיני שום מקולפות
3 גמבות חתוכות לפרוסות דקות
3 פלפלים ירוקים חריפים חתוכים לטבעות דקות
6 עגבניות טריות חתוכות לקוביות דקות
100 ג רסק עגבניות
1 כוס מים
1 כף של מיקס תבלינים לדג הודי fish masala ואם אין בנמצא אז שילוב של פפריקה מתוקה ואדומה, כמון ,צ'ילי גרוס ושום גבישי
מלח לפי טעם
½ כוס גרגירי חומוס מבושלים
צרור כוסברה לפיזור בהגשה
אופן ההכנה:
*במידה ומשתמשים בשבבי סויה , יש לבשל אותם 10 דקות עד שהם מתנפחים , להוציא מהסיר ולייבש.
- קודם כל מחממים תנור ל180 מעלות על טורבו , ואז מכניסים לתוך מעבד מזון/ בלנדר , את הטופו/ שבבי הסויה ,כרובית , פטרוזיליה, שיני שום , מים וטוחנים עד לקבלת מחית אחידה ומגובשת
- מעבירים את העיסה לקערה גדולה ,מוסיפים אצות , קמח/פירורי לחם ותערובת התבלינים, ומערבבים עם הידיים, עד שכל התיבול ופירורי הלחם מתפזרים באופן שווה בעיסה ולהגיע למצב של עיסה יציבה.
- עוברים לשלב של יצירת כדורים עם מכשיר כזה של כדור גלידה או פשוט באמצעות הידיים עושים כדורים , אני אוהבת כדורים קטנים שאפשר לאכול בביס אחד .
- מניחים את הכדורים על תבנית עם נייר אפייה משומן , משמנים את הכדורים עם שמן זית ומכניסים לתנור לאפייה של כ15 דקות עד שהכדורים מקבלים צבע זהבהב
- בינתיים מתחילים בהכנת הרוטב , במחבת רחבה ועמוקה/ סיר מחממים 2 כפות שמן זית מוסיפים בצל ושום ומטגנים כ5 דקות על להזהבה.
- מוספים את הפלפלים החתוכים והחריפים מערבבים וממשיכים לטגן מספר דקות , עד שהבצל שקוף לחלוטין או 80 אחוז
- מוסיפים את כל שאר הרכיבים , מבלד המים והחומוס , ומערבבים לאחר כ5 דקות מוסיפים מים רותחים וממשיכים לערבב , צריך שהרוטב יגיע לדרגת סמיכות שכייף לאכול עם חלה , לאחר כ5 דקות נוספות מוסיפים את גרגירי החומוס והקציצות ומבשלים על אש נמוכה עוד כ25 דקות .
- מסירים מהאש מגישים עם כוסברה קצוצה , ומגישים עם אורז לבן או חלה (אם זה לא פסח)