כשיש לי זמן פנוי ? על מי אני עובדת למי יש זמן פנוי ?
אבל יש בימים מסויימים בהם אני מקדישה זמן להכנת אוכל שניתן להקפיא
ואחד מהמאכלים שנשמרים מצויין בהקפאה הם קציצות ירק אפויות/ חצי אפויות .
בקציצות אני משתמשת בתור חלבון / תוספת לתבשילי קארי ותבשילים על בסיס עגבניות .
מצרפת פה מתכון בסיס לקציצות מצוינות שאפשר לאכול ככה סתם או לשלב בתבשיל.
קציצות דלעת וחומוס – מתכון לכ20 קציצות עגולות
חומרים :
500 גרם דלעת
1.5 כוס גרגירי חומוס מבושלים
½ כוס קינואה מבושלת
½ כוס פירורי לחם
3 כפות שמן זית
רבע צרור פטרוזיליה
1 שן שום
½ כפית תבלין קארי צהוב
- מדליקים תנור על 180 מעלות
- מבשלים את הדלעת כ20 דקות עד לכדי ריכוך ואז מקלפים את הקליפה ממנה , וחותכים לחתיכות.
- בבלנדר / מעבד מזון שמים את חתיכות הדלעת , גרגירי החומוס ושאר החומרים מלד פירורי הלחם.
- מעבירים את העיסה לקערה ומוספים את פירורי הלחם , מערבבים ומתחילים ליצור כדורים קטנים , מברישים באמצעות שמן זית את הכדורים ומניחים על נייר אפייה בתבנית.
- מכניסים לתנור ואופים כ25 דקות עד שהקציצות מזהיבות
לביבות בטטה וסלק ( כ15 לביבות)
3 סלקים אפויים בשלומתם בתנור כ50 דקות
1 בטטה מבושלת
3 כפות קמח עדשים
1 כף טחינה
רבע צרור פטרוזיליה
- מחממים תנור ל180 מעלות
- מקלפים את הסלקים האפויים ומגרדים באמצעות פומפיה/ מעבד מזון
- מוסיפים את שאר המרכיבים לקערה ומערבבים במידה והעיסה נוזלית מדיי מוסיפים עוד קמח.
- מכינים לביבות שטוחות ומניחים על נייר אפייה
- מברישים את הקציצות בשמן זית ומכניסים לתנור לאפייה של כ10 דקות לכל צד של הקציצות.
קציצות מאש וירקות
1 כוס מאש מושרה כל הלילה
1 גזר מגורד
1 קישוא מגורד
1 בצל מגורד
½ כוס קוואקר
¼ צרור פטרוזיליה
¼ כפית כמון
½ כפית כורכום
3 כפות שמן זית
- מדליקים תנור ל180 מעלות
- מכניסים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים בפולסים קצרים עד לקבלת עיסה .
- יוצרים קציצות עגולות ושטוחות
- מכניסים לתנור על נייר אפיה ומברישים כל קציצה בשמן זית אופים כ10 דקות על כל צד.