סינייה של כרובית ובשר מפורק מהצומח

23/07/2023
Posted in בלוג
23/07/2023 foodgames

אומרת מראש במתכון הנוכחי לא מעט מרכיבים , אבל אחרי שתכינו פעם אחת לא תרצו להפסיק להכין את המנה ולהגיש לאירוח

החומרים במתכון מתאימים לשתי תבניות בגודל 15/20 או תבנית פיירקס גדולה של 25/30

מצרכים:

כרובית שלמה מבושלת ומפורקת לפלחים

6-8  עגבניות חתוכות לרבעים

3 כפות שמן זית

זעתר טרי מספר ענפים (נחמד אך לא חובה)

כוס עגבניות שרי

150 גרם שבבי סויה לפני השריה.

1 בצל לבן חתוך לקוביות

1 סלסלת פטריות שמפניון חתוכות דק

1/2 כוס עדשים שחורות מבושלות

1/2 כוס טחינה גולמית

1/2 כוס גרגירי חומוס מבושלים

50 גרם צנוברים לפיזור מעל

2 כפיות בהרט

2 כפיות מלח אטלנטי

1/2 כפית פלפל שחור

איך מכינים:

משרים את שבבי הסויה באמצעות כוס מים רותחים לכ20 דקות ואז מסננים.

בזמן ששבי הסויה בהשריה פורסים את כל העגבניות החתוכות על נייר אפייה ובוזקים שמן זית , זעתר ומלח גס  ומכניסים לתנור על טורבו ל200 מעלות לחצי שעה –

אנחנו רוצים להגיע לצלייה וזה בסדר אם חלק ישרפו.

בתבניות בהם נגיש את הסינייה נפזר את הכרוביות בצורה שווה ומ נפזר שמן זית ומלח אטלנטי נכניס לתנורעם העגבניות לכ20 דקות .

בזמן שהכרובית והעגבניות בתנור.

נעבור להכנת ״הבשר״ – במחבת נטגן עם כף שמן זית בצל עד להשחמה ונוסיף את הפטריות שבבי הסויה והעדשים, נתבל באמצעות בהרט מלח ופלפל ונערבב.

נעבור להכנת השכבות :

נוציא את הכרוביות והעגבניות מהתנור , ונפזר מעל הכרוביות שכבה של תערובת ה״בשר״ שהכנו מעל נפזר את העגבניות וכל הנוזלים שלהן ומעל נשפוך את הטחינה הגולמית ונשטח באמצעות מרית.

נפזר מעל את גרגירי החומוס והצנוברים ונכניס לאפייה נוספת של 20 דקות על 180 .

להוציא כשהטחינה מתחילה לקבל מרקם קרמי והחומוסים צבע שחום.