במפגש היומי עשינו הכנות משותפות לקראת שבת והכנו מאפינס בננה שוקלד ציפס וחלה מתוקה . ניסינו כמה ניסיונות לקרם קוקוס בצבעים שלא כל כך עבדו ולמדנו איך קולעים חלה.
הנה המתכון למאפינס הבננה שהכנו:
חומרים 12 יחידות
3 בננות בשלות, מרוסקות
100 גרם (1/2 כוס) סוכר דמררה
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן
60 מ"ל (1/4 כוס) מים
1 ביצה ( גרסא טבעוית – ½ כוס חלב שקדים/ סויה) ו 1 כף חומץ
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
210 גרם (כוס וחצי) קמח
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
200 גרם שוקולד צ'יפס מריר
איך מכינים
בקערה מועכים את הבננות ומוסיפים סוכר ואת תמצית הוניל , בקערה נפרדת שמים את כל החומרים היבשים ומערבבים . מאחדים בין הקערות ומוסיפים את הביצה מערבבים ומוסיפים את נטיפי השוקולד . משמנים תבנית שקעים ומדליקים את התנור על 180 מעלות . שופכים בכל שקע 1 כף מהתערובת ומכניסים לאפייה של 25-35 דקות.
חלה מתוקה
3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לבן רגיל או חלק מהכמות קמח כוסמין
כף שמרים יבשים
4 כפות (60 מ״ל) שמן קנולה
4 כפות סילאן
3/4 כף מלח דק
1-1.5 כוסות מים
להברשה:
2 כפות סילאן מעורבבות עם כף מים רותחים
מערבבים את השמרים בכוס קטנה ביחד עם מים חמימים ומעט סוכר ומוסיפים לקמח , מוסיפים את יתר החומרים לבצק ולשים ידנית או באמצעות מיקסר במשך 8 דקות , מעבירים להתפחה של שעה וחצי בטמפרטורת חדר ולאחר מכן יוצרים 4 כדורים מהבצק ומניחים לעוד 15 דקות תחת מגבת / ניילון נצמד , לאחר מכן לוקחים את הכדורים ועושים מהם חוליות ומתחילים לקלוע את החלה , או לחמניות קטנות. ומניחים בצד לתפוח עוד 45 דקות , מברישים את החלות בביצה טרופה או בכף סילאן שמעורבב עם כוס מים ולאחר מכן מכניסים לתנור לאפייה על 180 מעלות
איך קולעים חלה 4 חוליות ?
ניתן לראות בקישור הבא :