10/02/2020 Food Games

החורף לא עוזב אותנו והמשקה הלאומי שלי בימים אלו, הוא תה עם המון נענע ולימון.

ואיך אפשר לשתות תה בלי תוספת מתוקה?
אצלי בבית בחורף תמיד אפשר למצוא צנצנת עוגיות ותפוזים שמהר מאוד הופכים לעוגה.

אז לפני שהריח הנפלא הזה של החורף והתפוזים עוזב אותנו, החלטתי לפרסם 2 מתכוני אפייה סופר פשוטים(וכשאני אומרת פשוטים – תאמינו לי, כי בכל מה שקשור לאפייה אני נוטה להתפזר ולזרוק תבניות, והמתכונים האלו יוצאים שלמות)

עוגת תפוזים קלאסית עם טוויסט לבנדר

לבנדר הוא ללא ספק הצמח האהוב עליי.

לא בגלל הצבע המרהיב שלו ולא בגלל ריחו הנעים, אלא מהסיבה המאוד פשוטה  שהוא ללא ספק צמח התבלין היחיד ששרד אצלי ליותר מעונה כך שאני משתדלת להשתמש בו בכל דבר.

אז החלטתי להקדיש לו פוסט משולב עם תפוזים שעכשיו זוהי עונתם היפה ביותר ולהגיש לכם מתכון שמבוסס על עוגת תפוזים פשוטה ומופלאה עם טוויסט בציפוי – גלייז לימוני עם לבנדר וטימין.

העוגה

2 כוסות קמח ( אפשר להמיר כוס אחת לקמח כוסמין/ סולת)

¾ כוס סוכר חום 

½ כוס שמן קנולה 

1.5 כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי

½ כוס קוקוס טחון  

150 גרם רסק תפוחים 

2 כפות ממרחק שקדים מלח ראסטיז

1/2 כוס סודה

1/3 כוס חלב סויה

1 שקית אבקת אפיה

1 כפית תמצית וניל

1 כפית שטוחה גרידת תפוז 

ציפוי לבנדר לימוני

½ כוס מיץ לימון

½ כוס סוכר 

2 כפות זרעי לבנדר מיובשים 

1 כף טימין מפורר

1-2 כוסות אבקת סוכר 

במעבד מזון/נינג׳ה

לעבד את רסק התפוחים, מיץ התפוזים, הסוכר, השמן וגרידת התפוז כ-3 דקות ולהוסיף את שארית החומרים היבשים, לערבב את הכל עד לקבלת עיסה חלקה.

לשפוך לתוך 2 תבניות אינגליש קייק / תבנית קיגלהוף (כמו בתמונה) 

ולאפות 40 דקות ב-170 מעלות . 

לציפוי 

מבשלים את הסוכר, הלימון, זרעי הלבנדר והטימין במחבת על אש קטנה כ-10 דקות עד לקבלת סירופ סמיך. מוסיפים מים במידת הצורך ומורידים מהאש. מערבבים עם אבקת הסוכר עד לקבלת הצבע והמרקם הרצוי. שופכים על העוגה ומגישים.

עוגיות פקאן – ללא חמאה עם במרקם קטיפתי

את עוגיות הפקאן של סבתא שלי, כנראה שלא אצליח לשחזר לעולם.
הקסם בהן טמון בפקאנים שהיא אוספת אחד אחד ובחמאה – אין מה לעשות 💁🏻‍♀️

לשמחתי, הצלחתי להגיע למתכון שונה אך ממכר לא פחות לעוגיות פקאן מושלמות בהכנה פשוטה וללא שימוש בחמאה. 

מתכון ל-30 עוגיות 

כוס (200 גרם) פקאנים קלויים 

כוס אבקת סוכר 

⅓ כוס שמן קוקוס ללא טעם וריח

3 כפות חלב שקדים/סויה

1.5 כוסות קמח לבן (אפשר להחליף לכוסמין) 

כפית קינמון

חצי כפית מלח 

מתחילים בקליית אגוזי הפקאן בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות למשך 15 דק׳ , חשוב להפוך את האגוזים מדי 5 דקות ולוודא שאינם נשרפים אלא רק קלויים! 

מניחים בצד להצטננות, ולאחר מכן טוחנים אותם ביחד עם חצי כוס אבקת סוכר במעבד מזון/נינג'ה עד לקבלת מרקם פירורי.  

את שארית אבקת הסוכר בשילוב שמן הקוקוס טורפים בעזרת מטרפה חשמלית עד לקבלת קרם אחיד , מוסיפים 3 כפות חלב שקדים/ סויה מוסיפים את שארית החומרים, כולל האגוזים הטחונים עם אבקת הסוכר כאשר את הקמח מוסיפים בהדרגה , תחילה 1 כוס , ובסיום את שארית הקמח .  בסיום הערבול תתקבל עיסה פירורית אך דביקה , אותה לשים לכדור אחד גדול אותו עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה . 

כאשר העוגיות מצוננות בוזקים עליהן אבקת סוכר בצורה אחידה ומעבירים לצנצנת אטומה.

מוציאים מהמקרר ויוצרים עיגולים קטנים, מניחים על תבנית אפייה ואופים למשך 12 דק׳ בטמפרטורה של 170 מעלות.



, , ,