25/02/2020 Food Games

אז באירוע הולנטיינס שלנו אירחנו את מורן הנהדרת מ Sol Food TLV והיא עזרה לצוותים שלנו ליצור עוגת גבינה טבעונית ללא אפייה בפחות משעה עבודה – אז מה הקסם?

השתמשנו במקפיא ממש טוב (: ורינג מקצועי של עוגה ששומר על הצורה האובלית , יכול להיות שעם מקפיא ממוצא תדרשו לשעתיים – שלוש הקפאה .

מתכון :

בסיס העוגה:

1.5 כוסות מיקס של שקדים, אגוזי מלך ואגוזי פקאן

3 כפיות שמן קוקוס

5 תמרי מגהול ללא חרצנים

עוגת הגבינה הקפואה

1.5 כוסות קשיו מושרה ומיובש

1/2 כוס מיץ לימון

1 פחית קרם קוקוס

חצי כף סילאן

חצי כף שמן קוקוס

1 כפית תמצית וניל

1 כפית מלח הימליאה

ציפוי וקישוט

חבילת תותים

אוכמניות טריות

הוראות הכנה

במעבד מזון מעבדים את כל החומרים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. משטחים את התערובת בתבנית פאי או בתחתית כוסות הגשה קטנות ומניחים בפריזר עד שהמילוי מוכן. 

מערבלים בבלנדר במהירות גבוהה את הקשיו, קרם הקוקוס והלימון ובהדרגה מוסיפים את שארית החומרים .

משטיחים את התערובת לשכבה אחידה בגובהה ברינג בעזרת כף מעל שכבת הבסיס שהוקפאה , מכניסים להקפאה ל20 דקות .

בנתיים במעבד מזון טוחנים את התותים לקבלת רוטב , אותו שופכים על העוגה הקפואה ומחזירים להקפאה לעוד בין שעה- שעתיים .

לקראת הגשה מניחים את פירות היער – האוכמניות ויש לכם עוגת גלידה מושלמת ומרשימה שהיא גם נטולת גלוטן .

, ,