לחם חומוס שטוח ללא גלוטן
מתכון שדורש קצת יותר השקעה , כי מדובר על בצק , אך לא כולל התפחה.
נוצר על חרבות ניסיונות להכנת חומוס שיצא מוצק מדיי ובהתבססות על גרסאות שונות ללחם נטול גלוטן שנפוצות במטבח ההודי וגם לחופי הים התיכון ( פריאנטה , סוקה)
בהכנת המתכון ניסיתי שתי ורסיות :
אחת שימוש בגרגירי חומוס מבושלים שנטחנו ביחד עם טחינה לכדי "עיסה" שמזכירה חומוס שלא צלח ובשנייה שימוש בקמח חומוס .
שתי הגרסאות יצאו מוצלחות , אבל את המתכון הסופי אני מגישה לכם בדרך המהירה של שימוש בקמח חומוס.
מרכיבים:
כוס קמח חומוס (125 גרם)
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח אטלנטי
1 כפית פלפל שחור
1 כוס מים
תיבול בסגנון הודי :
עם מה זה הולך:
- פרוסות אבוקדו , לימון כבוש ובצל סגול
- בצל מקורמל ( כן כמו שזה נשמע לוקחים בצל סגול , סוכר , שמן קוקוס! ומטגנים עד להשחמה) ופטריות
- כתוספת למסבחת העדשים מהמתכון מעל
- כתוספת לממרח שקדים ושום