18/03/2020 Food Games

לחם חומוס שטוח ללא גלוטן

מתכון שדורש קצת יותר השקעה , כי מדובר על בצק , אך לא כולל התפחה.

נוצר על חרבות ניסיונות להכנת חומוס שיצא מוצק מדיי ובהתבססות על  גרסאות שונות ללחם נטול גלוטן שנפוצות במטבח ההודי וגם לחופי הים התיכון ( פריאנטה , סוקה)   

בהכנת המתכון ניסיתי שתי ורסיות : 

אחת שימוש בגרגירי חומוס  מבושלים שנטחנו ביחד עם טחינה  לכדי "עיסה" שמזכירה חומוס שלא צלח ובשנייה שימוש בקמח חומוס .

שתי הגרסאות יצאו מוצלחות  , אבל את המתכון הסופי אני מגישה לכם בדרך המהירה של שימוש בקמח חומוס. 

מרכיבים:

כוס קמח חומוס  (125 גרם)

2 כפות שמן זית 

1 כפית מלח אטלנטי

1 כפית פלפל שחור 

1 כוס מים 

תיבול בסגנון הודי :

עם מה זה הולך:  

  • פרוסות אבוקדו , לימון כבוש ובצל סגול
  • בצל מקורמל ( כן כמו שזה נשמע לוקחים בצל סגול , סוכר , שמן קוקוס! ומטגנים עד להשחמה)  ופטריות
  • כתוספת למסבחת העדשים מהמתכון מעל 
  • כתוספת לממרח שקדים ושום 
,