fbpx
15/07/2020 Food Games

 

ארוחת הצהריים של שקד ולאל בFOOD GAMES איטליה

פיצה צבעונית 

בצק :

3 וחצי כוסות של קמח (500ג) 

כפית שמרים יבשים 

⅓ כוס שמן זית 

כפית סוכר 

כף שטוחה מלח 

1 כוס ( 240 מ"ל מים חמימים )

רוטב עגבניות קלאסי

רסק עגבניות (מואטי) 200 גרם 

3 שיני שום מקולפות 

2 עגבניות חתוכות לריבועים קטנים

2 כפות שמן זית

גבינה צבעונית (צבעי מאכל טבעיים)

סלק 

גזר

כורכום

בזיליקום 

200 גרם מוצרלה מגורדת 

3 כוסות מים רותחים

תוספות – ע"פ בחירה 

שלבי הכנה:

הכנת הבצק:

שמים את כל החומרים היבשים בקערה גדולה .

את השמרים מערבבים עם המים והסוכר בקערה קטנה , לאחר הערבוב מוסיפים אל הקערה הגדולה ואלייה מוסיפים את שמן הזית ומלח .

לשים באמצעות הידיים כ7 דקות או באמצעות מעבד מזון ובסיום פעולת הלישה מכסים בניילון נצמד או מגבת למשך 25 דקות עד שהבצק מכפיל את גודלו. 

הכנת רוטב העגבניות:

בסיר קטן מערבבים את רסק העגבניות , העגבניות החתוכות ושיני השום הכתושות במשך 5 דקות על אש בינונית ,לאחר מכן מוסיפים את שמן הזית ונותנים לרוטב להתבשל על להבה נמוכה במשך 10 דקות. 

 הכנת הגבינה הצבעונית :

הכנת צבע מאכל ורוד

מגרדים סלק ושמים בסיר עם  כוס מים רותחים למשך 8 דקות ולאחר מכן טוחנים באמצעות מעבד מזון , מסננים את הנוזל באמצעות מסננת ומשתמשים במזרק סטנדרטי או של שוקולד להזרקת הצבע על גבינת המוצרלה. 

הכנת צבע מאכל כתום

מגרדים גזר ושמים בסיר עם  כוס מים רותחים למשך 8 דקות ולאחר מכן טוחנים באמצעות מעבד מזון , מסננים את הנוזל באמצעות מסננת ומשתמשים במזרק סטנדרטי או של שוקולד להזרקת הצבע על גבינת המוצרלה. 

הכנת צבע מאכל ירוק

במעבד מזון טוחנים צרור עלי בזיליקום עם 1 כוס מים רותחים , מסננים את הנוזל באמצעות מסננת ומשתמשים במזרק סטנדרטי או של שוקולד להזרקת הצבע על גבינת המוצרלה. 

הרכבת הפיצה 

לוקחים נייר אפייה ומניחים על תבנית , משמנים אותו באמצעות מעט שמן זית ומשתמשים בחצי מכמות הבצק ליצירת בצק עגול לפיצה. 

יש לרדד את הבצק לעובי דק ככל האפשר , ללא חורים, ומעל הבצק באמצעות כף לפזר את רוטב העגבניות ולשטח על הבצק .

מעל יש לפזר את הגבינה המגורדת ולהניח תוספות לפי בחירה . 

את הפיצה מכניסים לתנור לחום של 180 מעלות למשך 25 דקות או עד הזהבה . 

סלט קפרזה 

סלט איטלקי , קלאסי ופשוט

2 עגבניות בשלות 

כדור מוצרלה  פרסקה (200 ג) 

צרור עלי בזיליקום 

שמן זית 

חומץ בלסמי – מומלץ להשתמש ברוטב בלסמי מצומצם של חברת solay 

הוראות הכנה:

את העגבניות חותכים לפרוסות דקות , כך גם את המוצרלה ומתחילים לסדר בצלחת פרוסת עגבניה , פרוסת מוצרלה, בזיליקום , את הסידור הסופי מטבלים עם שמן זית וחומץ בלסמי .

ניתן להחליף את פרוסות העגבניה בעגבניות שרי/ עגבניות תמר