נאגטס טופו ברוטב תמרהינדי
שמן לטיגון עמוק
1 צ'ילי ירוק חתוך לרצועות
1 בצל חצוי ופרוס דק
3 כפות קמח חיטה + קמח טפיוקה
500 גרם טופו , חתוך לפרוסות בעובי 1 ס"מ
4 כפות רוטב סויה תאי בהיר
2-3 כפות דקלים מגורר
1 כף מחית תמרהינדי מעורבבת ב3-4 כפות מים
⅓ כוס מים
½ כוס עלי כוסברה להגשה
הכנה:
- מחממים את השמן בווק ומטגנים את הצ'ילי במשך 30 שניות עד שהוא נעשה פריך . מוציאים בכף מחוררת ושומרים בצד על נייר סופג.
- מחממים שוב את השמן על להבה בינונית ומטגנים בו את חתיכות הבצל במשך כ8 דקות, עד להשחמה . מוציאים בכף מחוררת ומעבירים לנייר הסופג.
- מפזרים את הקמח על צלחת, מקמחים את הטופו ומנערים משאריות
- מחממים שוב את השמן מעל להבה גבוהה ומטגנים בו כל פעם 5-6 פרוסות טופו במשך כ5 דקות עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.
- מכניסים לסיר קטן/ ווק או מחבת את הבצל המטוגן והצ'ילים, רוטב סויה , סוכר , תמרהינדי ומים ומביאים לרתיחה מעל להבה בינונית. מנמיכים להבה ומבשלים עוד דקה נוספת , עד שהרוטב מצטמצם מעט.
- טועמים ומתקנים תיבול , הטעם צריך להיות חמוץ- מתוק – מלוח.
- מניחים את הטופו המטוגן על צלחת הגשה, יוצקים מעל את הרוטב ומקשטים בכוסברה.