חומרים ל6  מנות:

150 ג טופו חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ

1 כף רוטב סויה תאי בהיר

חצי חבילה אטריות שעועית 

2 עגבניות בינוניות חתוכות לפלחים בגודל ביס

½ כוס סלרי אמריקאי חתוך לפרוסות קטנות

1 בצל לבן חתוך לפלחים בגודל ביס

½ כוס בצל ירוק חתוך למקטעים של 3-4 ס"מ

¼ כוס עלי נענע 

1 כוס בוטנים קלויים שבורים גס

2 שיני שום קצוצות גס

3-1 צ'ילים טריים 

1 כפית מלח

2 כפות סוכר דקלים מגורד מומסות ב6 כפות מים רותחים

6 כפות מיץ ליים / לימון

2 כפות רוטב סויה תאי בהיר

1 כף שמן

הוראות הכנה:

  1. מניחים את קוביות הטופו בקערה , מוסיפים כף רוטב סויה ומערבבים. משרים למשך 20 דקות. 
  2. שמים את אטריות השעועית בקערה עם מים רותחים למשך 20 דקות. מסננים וגוזרים אותן במספריים למקטעים באורך של כ 20 ס"מ. (אם האטריות עדיין קשות – מבשלים אותם במשך דקה וחצי בסיר עם מים רותחים)

בינתיים מכינים את הרוטב: 

מועכים שום , צ'ילי ומלח במכתש ועלי או בשקית ניילון בעזרת מערוך. מעבירים לקערה, מוסיפים את מי סוכר הדקלים, מיץ הליים/ לימון ורוטב הסויה ומערבבים. שומרים בצד.

3.מטגנים את הטופו: מחממים כף שמן בווק או במחבת ומטגנים את הטופו מעל להבה גבוהה במשך כ4- דקות , עד שהוא מזהיב. מוציאים לנייר סופג

  1. מעבירים לקערה גדולה את האטריות המסוננות
  2. מוסיפים לאטריות את הירקות , הטופו עשבי התיבול והבוטנים ומערבבים . 

מגישים מיד. 

דברו איתנו