חומרים ל6 מנות:
150 ג טופו חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
1 כף רוטב סויה תאי בהיר
חצי חבילה אטריות שעועית
2 עגבניות בינוניות חתוכות לפלחים בגודל ביס
½ כוס סלרי אמריקאי חתוך לפרוסות קטנות
1 בצל לבן חתוך לפלחים בגודל ביס
½ כוס בצל ירוק חתוך למקטעים של 3-4 ס"מ
¼ כוס עלי נענע
1 כוס בוטנים קלויים שבורים גס
2 שיני שום קצוצות גס
3-1 צ'ילים טריים
1 כפית מלח
2 כפות סוכר דקלים מגורד מומסות ב6 כפות מים רותחים
6 כפות מיץ ליים / לימון
2 כפות רוטב סויה תאי בהיר
1 כף שמן
הוראות הכנה:
- מניחים את קוביות הטופו בקערה , מוסיפים כף רוטב סויה ומערבבים. משרים למשך 20 דקות.
- שמים את אטריות השעועית בקערה עם מים רותחים למשך 20 דקות. מסננים וגוזרים אותן במספריים למקטעים באורך של כ 20 ס"מ. (אם האטריות עדיין קשות – מבשלים אותם במשך דקה וחצי בסיר עם מים רותחים)
בינתיים מכינים את הרוטב:
מועכים שום , צ'ילי ומלח במכתש ועלי או בשקית ניילון בעזרת מערוך. מעבירים לקערה, מוסיפים את מי סוכר הדקלים, מיץ הליים/ לימון ורוטב הסויה ומערבבים. שומרים בצד.
3.מטגנים את הטופו: מחממים כף שמן בווק או במחבת ומטגנים את הטופו מעל להבה גבוהה במשך כ4- דקות , עד שהוא מזהיב. מוציאים לנייר סופג
- מעבירים לקערה גדולה את האטריות המסוננות
- מוסיפים לאטריות את הירקות , הטופו עשבי התיבול והבוטנים ומערבבים .
מגישים מיד.