מרכיבים:

1 כוס עדשים שחורות 

½ כוס אגוזי מלך /פקאן/ קשיו/ פיסטוק 

½ כוס בוטנים 

2 כפות סירופ מייפל / סילאן

צרור גדול של פטרוזיליה קצוצה 

חופן עלי כוסברה קצוצים 

מעט עלי נענע קצוצים 

½ כוס גרגירי רימון – אפשר להחליף בחמוציות / גוזי ברי 

3 תמרים חתוכים קטן 

1 כף שמן זית 

מלח 

¼ כוס מיץ לימון

הוראות הכנה

שמים עדשים בסיר ויוצקים שפע מים רותחים . מנמיכים להבה ומבשלים 15-20 דקות עד שהעדשים רכות אך לא מתפרקות מסננים. 

קולים את האגוזים , במחבת יבשה כ2- דקות עד שעולה ניחוח עדין של קלייה . מכבים את האש , יוצקים סירופ מייפל ומערבבים לציפוי מלא. 

שמים את העדשים המצופים בקערה. 

מוסיפים עשבי תיבול , גרגירי רימון , תמרים ושמן זית ומערבבים . מתבלים במלח ומיץ לימון ומגישים.

 

 

דברו איתנו