fbpx
22/03/2020 Food Games

שמתי לב שהפסטה התרוקנה מהמדפים , אולי אני בדיליי (: אבל זה מאלץ אותי לבשל הרבה יותר עם אורז , ולפעמים נמאס מאורז כתוספת ואז הוא הופך כבסיס לקציצות כמו במתכון הבא שמשלב בתוכו גם עלי חובזה.

אסור לצאת מהבית , אבל אם בכל זאת אם חמקתם ל10 דקות של שמש , בטח נתקלתם בחובזה

היא צומחת פרא בכפר ואפילו בעיר , במרחבים ציבוריים ובשטחים נטושים שלא שייכים לאף אחד ויש לה אפילו סגולות בריאותיות . 

אז לא צריך לצאת לסיור ליקוט בטבע כדי לקטוף אותה , מספיק לרדת לטיול עם הכלב (: 

היא נראית כמו בתמונה המצורפת . 

וזאת יכולה להיות גם פעילות חינוכית לילדים  בלי יותר מדיי לכלוך ( כשאני הייתי ילדה היינו עושים את זה בטבע , אבל במצב הנוכחי זה לא כל כך אפשרי , אז אפשר בבית ) 

חומרים 10-12 קציצות :

צרור עלי חובזה  / כמו חבילה של עלי תרד 

1 בצל 

½ כוס פיסטוקים / אגוזים מסוג אחר

1 כוס אורז מבושל – אפשר ומומלץ להשתמש בשאריות אורז

½ כוס שיבולת שועל 

½ כוס שבבי פנקו 

1 ביצה / אפשר להחליף בבטטה מבושלת בגרסא הטבעונית

מלח פלפל לתיבול

הכנה 

חולטים ( מרתיחים מים בקומקום) ושופכים על עלי החובזה עם מעט שמן זית ומלח גס  במסננת מעל קערה , ונותנים לעלים להתייבש כשעה. 

סוחטים את עלי החובזה מנוזלים וקוצצים אותם דק ביחד עם הבצל , מכניסים לנינג'ה/ מעבד מזון את הבצל עלי החובזה ויתר החומרים ומערבבים עד לקבלת מרקם עיסתי אך לא קצוץ דק מדיי מעבירים לקערה . 

במחבת בינונית מרתיחים שמן  , ומתחילים לעשות כדורי קציצות עם ההצבעות/ כף מטגנים עד להשחמה בכל צד ומוציאים. 

מומלץ להגשה עם מטבל על בסיס יוגורט סויה ובצל ירוק. 

,