שמתי לב שהפסטה התרוקנה מהמדפים , אולי אני בדיליי (: אבל זה מאלץ אותי לבשל הרבה יותר עם אורז , ולפעמים נמאס מאורז כתוספת ואז הוא הופך כבסיס לקציצות כמו במתכון הבא שמשלב בתוכו גם עלי חובזה.
אסור לצאת מהבית , אבל אם בכל זאת אם חמקתם ל10 דקות של שמש , בטח נתקלתם בחובזה

היא צומחת פרא בכפר ואפילו בעיר , במרחבים ציבוריים ובשטחים נטושים שלא שייכים לאף אחד ויש לה אפילו סגולות בריאותיות .
אז לא צריך לצאת לסיור ליקוט בטבע כדי לקטוף אותה , מספיק לרדת לטיול עם הכלב (:
היא נראית כמו בתמונה המצורפת .
וזאת יכולה להיות גם פעילות חינוכית לילדים בלי יותר מדיי לכלוך ( כשאני הייתי ילדה היינו עושים את זה בטבע , אבל במצב הנוכחי זה לא כל כך אפשרי , אז אפשר בבית )
חומרים 10-12 קציצות :
צרור עלי חובזה / כמו חבילה של עלי תרד
1 בצל
½ כוס פיסטוקים / אגוזים מסוג אחר
1 כוס אורז מבושל – אפשר ומומלץ להשתמש בשאריות אורז
½ כוס שיבולת שועל
½ כוס שבבי פנקו
1 ביצה / אפשר להחליף בבטטה מבושלת בגרסא הטבעונית
מלח פלפל לתיבול
הכנה
חולטים ( מרתיחים מים בקומקום) ושופכים על עלי החובזה עם מעט שמן זית ומלח גס במסננת מעל קערה , ונותנים לעלים להתייבש כשעה.
סוחטים את עלי החובזה מנוזלים וקוצצים אותם דק ביחד עם הבצל , מכניסים לנינג'ה/ מעבד מזון את הבצל עלי החובזה ויתר החומרים ומערבבים עד לקבלת מרקם עיסתי אך לא קצוץ דק מדיי מעבירים לקערה .

במחבת בינונית מרתיחים שמן , ומתחילים לעשות כדורי קציצות עם ההצבעות/ כף מטגנים עד להשחמה בכל צד ומוציאים.

מומלץ להגשה עם מטבל על בסיס יוגורט סויה ובצל ירוק.