12/01/2020 Food Games

השקדיות עדיין לא פורחות, וט"ו בשבט טרם הגיע, אבל אני מאוד אוהבת שקדים.
הם מציפים בי זכרונות ילדות ואפשר להשתמש בהם לאלף ואחד שימושים במטבח בעלות סבירה לעומת אגוזים אחרים.
החלטתי להקדיש פוסט למתכונים פשוטים על טהרת השקד.

מטעי שקדים בגליל התחתון קרדיט לצלם : חגי צדוק

בשנה האחרונה גילתי את ממרחי ראסטיז שעושים כבוד לשקד הישראלי ובכלל לייצור מקומי מוקפד ואיכותי, ומאז אני משתדלת להכניס אותם למאגר החומרים באירועי פוד גיימס שאנו מקיימים וגם למזווה הפרטי שלי (:

ממרח שקדים ושום – בהשראה יוונית (סקורדיליה)

יש בי שמינית דם יווני מכיוון סבתי , אבל המטבח הבלקני הוא ללא ספק האהוב עליי – ואני נוטה ללמוד ממנו כמה שיותר .

אז מה צריך :

ממרח שקדים ומלח אטלנטי של ראסטיז ( הטורקיז) – 200 גרם

1 תפוח אדמה מבושל

5 שיני שום כתושות

5 כפות חומץ תפוחים אורגני / חומץ בן יין לבן

מיץ מלימון אחד

2 פרוסות לחם לבן יבש ללא הקרום

2 כוסות שמן זית

מכניסים את כל החומרים למעבד מזון / נינג'ה מלבד הלחם וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק , מוספים את הלחם בהדרגה וממשיכים לטחון עד לקבלת המרקם המועדף עליכם.

אני מגישה את הממרח עם עלי בצק ( כן אלו שמשמשים לסיגרים ) מגולגלים ואפויים במילוי זעתר טרי ובצל סגול .

הממרח הבא – ממרח זעתר עשבי תיבול ושקדים

הוא בעצם מייקובר לסקורדיליה שנשארה מהארוחה של אתמול ,הוא לא פחות טעים והצבע שלו מאוד מרשים.

אז מה צריך :

100 גרם של ממרח השום והשקדים

2 כוסות מלאות בעלי זעתר טריים – לא התבלין הכתוש

חצי צרור פטרוזיליה

3 כפות חומץ תפוחים

1 כוס שמן זית

מלח ופלפל לפי העין ( לדעתי אין צורך במלח כי בבסיס הממרח כבר יש מלח אטלנטי)

* אני מוסיפה חצי פלפל אדום , כדי לתת מעט מתיקות וקראנצ'יות למרקם .

מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון/ נינג'ה וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.

הולך מצוין על פרוסת לחם קלוי עם פרוסות סלק דקות.

קינוח קראנצ' שוקולד בוטנים ושקדים פשוט וממכר

100 גרם שקדים פרוסים קלויים טחונים ( כדי לקלות על המחבת בסבלנות וזהירות)

300 גרם קורנפלקס

700 גרם שוקולד מריר 70%

פחית קרם קוקוס

200 גרם חמאת בוטנים חלקה של ראסטיז

בסיר באן מרי / סיר כפול ממיסים את השוקולד ומערבבים ביחד עם קרם הקוקוס וחמאת הבוטנים , לתוך הגאנש שנוצר מוספים את כל היבשים ( שקדים ,קורנפלקס ) לאחר שעברו טחינה במעבד מזון/ ניגנה משטחים על נייר אפייה ומניחים להתקררות , ברגע שהמשטח חוזר עובר למצב שוקולדי נוקשה שוברים לחתיכות אי סמטריות ומגישים בליווי פירות העונה .