בסיס ל RAINBOW SMOOTHIE BOWL

מרכיבים: 

1/2 כוס חלב שקדים (125 מ"ל)

2 בננות קפואות + 2 בננות טריות

1 כפית חמאת שקדים

4 כפות סילאן

תוספות לפי בחירה

הוראות הכנה:

מערבבים את כל החומרים באמצעות סלנדר או נינג'ה עד לקבלת המרקם הרצוי.

מוסיפים תוספות לפי בחירה

 

סלט פאפיה ירוקה

 מנות, 15-20 דקות עבודה4 

קרדיט : עוז תלם

מצרכים:

לסלט:

1 פפאיה ירוקה קטנה (שוקלת 400 גרם בערך) או 1/2 פאפאיה ירוקה גדולה
1 גזר קטן, קלוף
חופן עגבניות שרי (אפשר לשים במקום עגבנייה רגילה)
חופן שעועית ירוקה תאילנדית (אפשר גם שעועית ירוקה רגילה)
חופן קטן בוטנים קלויים

לתיבול:

מיץ מליים אחד (אפשר לשים יותר או פחות לפי הטעם, גם אפשר במקום גם 2-3 כפות מיץ לימון)
כפית רוטב סויה
1/2 פלפל צ'ילי אדום חריף (אפשר יותר או פחות לפי הטעם, ניתן להחליף ב-1/2 כפית שבבי צ'ילי יבשים)
קורט סוכר חום או סוכר דקלים
1/2 כפית שום כתוש (רשות)

אופן הכנה:

מכינים את הפאפאיה:

  • קולפים את הפפאיה ומוציאים את כל הזרעים.
  • חותכים את הפפאיה לגפרורים: אפשר לפרוס אותה עם סכין או קולפן ואז לחתוך לגפרורים, ואפשר גם להשתמש בקולפן ג'וליינים או מנדולינה.
  • טיפ: אפשר גם פשוט לגרר את הפפאיה על החלק הגס של הפומפייה.
  • שמים את גפרורי הפפאיה בשקית ניילון עמידה ובעזרת פטיש שניצלים או עלי (של מכתש ועלי) חובטים בה בערך חצי דקה קצת כדי לרכך את הסיבים שלה.
  • מעבירים לקערה.

מכינים את שאר המצרכים:

  • חותכים את השעועית הירוקה גס – לחתיכות באורך 2-3 ס"מ.
  • את עגבניות השרי חותכים לרבעים (אם משתמשים בעגבניה רגילה, חותכים אותה לפלחים).
  • את הגזר מגררים על החלק הדק של הפומפייה (אפשר גם על החלק הגס, אישית אוהב את הצבע שהוא נותן ככה).
  • את הפלפל החריף פורסים דק.
  • אם משתמשים בסוכר דקלים, מגררים אותו בעזרת פומפייה או קוצצים עם סכין כדי שיהיה נוח לשימוש.
  • את הבוטנים קוצצים גס.

מסיימים את הכנת הסלט:

  • מוסיפים את העגבניות, השעועית, הגזר והצ'ילי לקערה עם הפפאיה. אם מוסיפים לסלט שום כתוש – מוסיפים גם אותו בשלב זה.
  • בוחשים באגרסיביות עם כף עץ (או מועכים עם הידיים) כדי למעוך את העגבניות ולשחרר את המיצים שלהן.
  • מוסיפים את הסוכר (דקלים או חום), מיץ הליים (או הלימון) ורוטב דגים. מערבבים שוב,
  • טועמים ומאזנים טעמים – מוסיפים עוד מכל משלושת המרכיבים לפי העדפה אישית (למשל: אם חמוץ לכם מדי מוסיפים סוכר ולהפך – אם מתוק מוסיפים עוד מיץ ליים).
  • מחלקים לצלחות הגשה ומפזרים מעל כל מנה בוטנים קלויים..

פסטה פטריות וערמונים

מצרכים:

כמות: 4-5 מנות

500 גרם פסטה (מומלץ פסטה ארוכה כמו פפרדלה או לינגוויני)

6 כפות שמן זית

50 גרם חמאה

2 סלסילות פטריות (מומלץ לשלב פורטובלו ושמפיניון, קצוצות גס)

2 שיני שום, כתושות

1 חבילה ערמונים בוואקום, חצויים

10 עלי מרווה

מלח ופלפל שחור גרוס

1/2 כוס יין לבן

1-2 כפית מחית כמהין (טעם דומיננטי, להוסיף בעדינות)

50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

הוראות הכנה:

1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים ושומרים חצי כוס ממי הבישול.

2. בינתיים, יוצקים את השמן למחבת גדולה. מוסיפים את החמאה והפטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב 3-5 דקות.

3. מוסיפים את השום, המרווה, הערמונים החצויים ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את היין הלבן וממשיכים לבשל 2-3 דקות נוספות עד שהיין מצטמצם.

4. מוסיפים את מחית הכמהין ומערבבים עוד דקה. מוסיפים את מי הבישול ששמרנו בצד (ניתן גם להוסיף 1/2 כוס שמנת מתוקה) ומביאים לרתיחה.

5. מוסיפים את הפסטה המבושלת, מערבבים היטב עד שהפסטה נעטפת היטב ברוטב ומעבירים לצלחות הגשה. מעטרים בפרמזן המגוררת ומגישים.

 

FOOD GAMES ONLINE 22/7 מתכונים

במפגש היומי עשינו הכנות משותפות לקראת שבת והכנו מאפינס בננה שוקלד ציפס וחלה מתוקה . ניסינו כמה ניסיונות לקרם קוקוס בצבעים שלא כל כך עבדו ולמדנו איך קולעים חלה.

הנה המתכון למאפינס הבננה שהכנו:

חומרים 12 יחידות

3 בננות בשלות, מרוסקות 

100 גרם (1/2 כוס) סוכר דמררה

60 מ"ל (1/4 כוס) שמן

60 מ"ל (1/4 כוס) מים

1 ביצה ( גרסא טבעוית – ½ כוס חלב שקדים/ סויה) ו 1 כף חומץ

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

210 גרם (כוס וחצי) קמח

1 כפית אבקת אפייה

½ כפית סודה לשתייה

200 גרם שוקולד צ'יפס מריר

איך מכינים

בקערה מועכים את הבננות ומוסיפים סוכר ואת תמצית הוניל , בקערה נפרדת שמים את כל החומרים היבשים ומערבבים . מאחדים בין הקערות ומוסיפים את הביצה מערבבים ומוסיפים את נטיפי השוקולד . משמנים תבנית שקעים ומדליקים את התנור על 180 מעלות . שופכים בכל שקע 1 כף מהתערובת ומכניסים לאפייה של 25-35 דקות.

חלה מתוקה

3.5 כוסות (500 גר׳)  קמח לבן רגיל או חלק מהכמות קמח כוסמין

כף שמרים יבשים

4 כפות (60 מ״ל) שמן קנולה

4 כפות סילאן

3/4 כף מלח דק

1-1.5 כוסות מים

להברשה:

2 כפות סילאן מעורבבות עם כף מים רותחים

מערבבים את השמרים בכוס קטנה ביחד עם מים חמימים ומעט סוכר ומוסיפים לקמח , מוסיפים את יתר החומרים לבצק ולשים ידנית או באמצעות מיקסר במשך 8 דקות , מעבירים להתפחה של שעה וחצי בטמפרטורת חדר ולאחר מכן יוצרים 4 כדורים מהבצק ומניחים לעוד 15 דקות תחת מגבת / ניילון נצמד , לאחר מכן לוקחים את הכדורים ועושים מהם חוליות ומתחילים לקלוע את החלה , או לחמניות קטנות. ומניחים בצד לתפוח עוד 45 דקות , מברישים את החלות בביצה טרופה או בכף סילאן שמעורבב עם כוס מים ולאחר מכן מכניסים לתנור לאפייה על 180 מעלות

איך קולעים חלה 4 חוליות ?

ניתן לראות בקישור הבא :

FOOD GAMES ONLINE 20/7 מתכונים

יעל ואלון בהכנות

השבוע הכנו SPRING ROLLS צבעוניים וטעימים במפגש הפוד גיימס מזרח רחוק .

הנה מתכון הבסיסי בו השתמשנו להכנת הספרינג רולס :

מצרכים:

חבילת דפי אורז ( מומלץ דפי אורז 22 ס"מ )

1/2 כרוב סגול חתוך לקוביות קטנות

2 גזרים מגורדים

צרור כוסברה

צרור נענע

1 אפרסק לבן חתוך לגפרורים

1 תפוח חתוך לגפרורים

1 קולרבי חתוך לגפרורים

2 כפות רוטב סויה

1 כף שמן שומשום

1 כף סילאן

2 כפיות סוכר

1/4 גינגר מגורד

1 כוס בוטנים קלויים ( ניתן להחליף בקשיו) גרוסים

2 כפיות שומשום שחור להגשה

רוטב בוטנים להגשה עם הספרינג רולס :

1/2 פחית קרם קוקוס או חלב שקדים/סויה

2 כפות חמאת בוטנים

1 כף סילאן

איך מכינים?

את הגזר המגורד , הכרוב והכוסברה הקצוצה מניחים בתוך קערה ומערבבים , בקערה נוספת מערבבים את הסוכר עד להמסה עם הסויה , שמן השומשום והסילאן, ומוסיפים את הגינג'ר המגורד מוסיפים את הרוטב לסלט ומערבבים. זהו הבסיס למילוי דפי האורז . לוקחים דף אורז מניחים 2 כפות של הסלט , מעל מפזרים 3 גבעולי נענע שטופים , וירקות/ פירות חתוכים לגפרורים לפי בחירה . מעל מפזרים את הבוטנים הקלויים והגרוסים ( קצת פחות מכפית לרול ) ומתחילים לקפל את הדף ולסגור את הקצוות שלו כלפי פנים. ניתן להוסיף ירקות נוספים כמו צנון, מלפפון , פרוסים דק מאוד.

להכנת הרוטב מערבבים את כל החומרים של הרוטב עד לקבלת מרקם נוזלי ( אם יש גושים בחמאת בוטנים מכניסים למיקרו ל20 שניות כל פעם ומערבבים עד להמסה)

מילוי עבור ספרינג רולס – מאפי בורקס

1 בטטה מקולפת ומבושלת

50 גרם גבינת פטה

1 כף רוטב סויה

שמן זית

שומשום לבן לפיזור מעל

איך מכינים

יוצרים "פירה" מהבטטה המבושלת ע"י ערבוב ביחד עם גבינה הפטה , מוסיפים את הסויה ומתחילים למלא בכמויות קטנות ( כף מילוי לדף ) את הדפים ולסגור ולקפל כל אחד , חשוב מאוד לא לשים כמויות גדולות של מילוי על מנת שהדפים לא יתפרקו. מניחים את הרולים המגולגלים בתבנית משומנת עם נייר אפייה ומזלפים מעליהם שמן זית ומפזרים שומשום בצורה שווה , מכניסים לתנור ל180 מעלות , טורבו לכ40 דקות או עד השחמה .

מתכונים FOOD GAMES איטליה 13.7

 

ארוחת הצהריים של שקד ולאל בFOOD GAMES איטליה

פיצה צבעונית 

בצק :

3 וחצי כוסות של קמח (500ג) 

כפית שמרים יבשים 

⅓ כוס שמן זית 

כפית סוכר 

כף שטוחה מלח 

1 כוס ( 240 מ"ל מים חמימים )

רוטב עגבניות קלאסי

רסק עגבניות (מואטי) 200 גרם 

3 שיני שום מקולפות 

2 עגבניות חתוכות לריבועים קטנים

2 כפות שמן זית

גבינה צבעונית (צבעי מאכל טבעיים)

סלק 

גזר

כורכום

בזיליקום 

200 גרם מוצרלה מגורדת 

3 כוסות מים רותחים

תוספות – ע"פ בחירה 

שלבי הכנה:

הכנת הבצק:

שמים את כל החומרים היבשים בקערה גדולה .

את השמרים מערבבים עם המים והסוכר בקערה קטנה , לאחר הערבוב מוסיפים אל הקערה הגדולה ואלייה מוסיפים את שמן הזית ומלח .

לשים באמצעות הידיים כ7 דקות או באמצעות מעבד מזון ובסיום פעולת הלישה מכסים בניילון נצמד או מגבת למשך 25 דקות עד שהבצק מכפיל את גודלו. 

הכנת רוטב העגבניות:

בסיר קטן מערבבים את רסק העגבניות , העגבניות החתוכות ושיני השום הכתושות במשך 5 דקות על אש בינונית ,לאחר מכן מוסיפים את שמן הזית ונותנים לרוטב להתבשל על להבה נמוכה במשך 10 דקות. 

 הכנת הגבינה הצבעונית :

הכנת צבע מאכל ורוד

מגרדים סלק ושמים בסיר עם  כוס מים רותחים למשך 8 דקות ולאחר מכן טוחנים באמצעות מעבד מזון , מסננים את הנוזל באמצעות מסננת ומשתמשים במזרק סטנדרטי או של שוקולד להזרקת הצבע על גבינת המוצרלה. 

הכנת צבע מאכל כתום

מגרדים גזר ושמים בסיר עם  כוס מים רותחים למשך 8 דקות ולאחר מכן טוחנים באמצעות מעבד מזון , מסננים את הנוזל באמצעות מסננת ומשתמשים במזרק סטנדרטי או של שוקולד להזרקת הצבע על גבינת המוצרלה. 

הכנת צבע מאכל ירוק

במעבד מזון טוחנים צרור עלי בזיליקום עם 1 כוס מים רותחים , מסננים את הנוזל באמצעות מסננת ומשתמשים במזרק סטנדרטי או של שוקולד להזרקת הצבע על גבינת המוצרלה. 

הרכבת הפיצה 

לוקחים נייר אפייה ומניחים על תבנית , משמנים אותו באמצעות מעט שמן זית ומשתמשים בחצי מכמות הבצק ליצירת בצק עגול לפיצה. 

יש לרדד את הבצק לעובי דק ככל האפשר , ללא חורים, ומעל הבצק באמצעות כף לפזר את רוטב העגבניות ולשטח על הבצק .

מעל יש לפזר את הגבינה המגורדת ולהניח תוספות לפי בחירה . 

את הפיצה מכניסים לתנור לחום של 180 מעלות למשך 25 דקות או עד הזהבה . 

סלט קפרזה 

סלט איטלקי , קלאסי ופשוט

2 עגבניות בשלות 

כדור מוצרלה  פרסקה (200 ג) 

צרור עלי בזיליקום 

שמן זית 

חומץ בלסמי – מומלץ להשתמש ברוטב בלסמי מצומצם של חברת solay 

הוראות הכנה:

את העגבניות חותכים לפרוסות דקות , כך גם את המוצרלה ומתחילים לסדר בצלחת פרוסת עגבניה , פרוסת מוצרלה, בזיליקום , את הסידור הסופי מטבלים עם שמן זית וחומץ בלסמי .

ניתן להחליף את פרוסות העגבניה בעגבניות שרי/ עגבניות תמר  

קציצות חובזה ושאריות אורז

שמתי לב שהפסטה התרוקנה מהמדפים , אולי אני בדיליי (: אבל זה מאלץ אותי לבשל הרבה יותר עם אורז , ולפעמים נמאס מאורז כתוספת ואז הוא הופך כבסיס לקציצות כמו במתכון הבא שמשלב בתוכו גם עלי חובזה.

אסור לצאת מהבית , אבל אם בכל זאת אם חמקתם ל10 דקות של שמש , בטח נתקלתם בחובזה

היא צומחת פרא בכפר ואפילו בעיר , במרחבים ציבוריים ובשטחים נטושים שלא שייכים לאף אחד ויש לה אפילו סגולות בריאותיות . 

אז לא צריך לצאת לסיור ליקוט בטבע כדי לקטוף אותה , מספיק לרדת לטיול עם הכלב (: 

היא נראית כמו בתמונה המצורפת . 

וזאת יכולה להיות גם פעילות חינוכית לילדים  בלי יותר מדיי לכלוך ( כשאני הייתי ילדה היינו עושים את זה בטבע , אבל במצב הנוכחי זה לא כל כך אפשרי , אז אפשר בבית ) 

חומרים 10-12 קציצות :

צרור עלי חובזה  / כמו חבילה של עלי תרד 

1 בצל 

½ כוס פיסטוקים / אגוזים מסוג אחר

1 כוס אורז מבושל – אפשר ומומלץ להשתמש בשאריות אורז

½ כוס שיבולת שועל 

½ כוס שבבי פנקו 

1 ביצה / אפשר להחליף בבטטה מבושלת בגרסא הטבעונית

מלח פלפל לתיבול

הכנה 

חולטים ( מרתיחים מים בקומקום) ושופכים על עלי החובזה עם מעט שמן זית ומלח גס  במסננת מעל קערה , ונותנים לעלים להתייבש כשעה. 

סוחטים את עלי החובזה מנוזלים וקוצצים אותם דק ביחד עם הבצל , מכניסים לנינג'ה/ מעבד מזון את הבצל עלי החובזה ויתר החומרים ומערבבים עד לקבלת מרקם עיסתי אך לא קצוץ דק מדיי מעבירים לקערה . 

במחבת בינונית מרתיחים שמן  , ומתחילים לעשות כדורי קציצות עם ההצבעות/ כף מטגנים עד להשחמה בכל צד ומוציאים. 

מומלץ להגשה עם מטבל על בסיס יוגורט סויה ובצל ירוק. 

מתכונים עם חומוס

לחם חומוס שטוח ללא גלוטן

מתכון שדורש קצת יותר השקעה , כי מדובר על בצק , אך לא כולל התפחה.

נוצר על חרבות ניסיונות להכנת חומוס שיצא מוצק מדיי ובהתבססות על  גרסאות שונות ללחם נטול גלוטן שנפוצות במטבח ההודי וגם לחופי הים התיכון ( פריאנטה , סוקה)   

בהכנת המתכון ניסיתי שתי ורסיות : 

אחת שימוש בגרגירי חומוס  מבושלים שנטחנו ביחד עם טחינה  לכדי "עיסה" שמזכירה חומוס שלא צלח ובשנייה שימוש בקמח חומוס .

שתי הגרסאות יצאו מוצלחות  , אבל את המתכון הסופי אני מגישה לכם בדרך המהירה של שימוש בקמח חומוס. 

מרכיבים:

כוס קמח חומוס  (125 גרם)

2 כפות שמן זית 

1 כפית מלח אטלנטי

1 כפית פלפל שחור 

1 כוס מים 

תיבול בסגנון הודי :

עם מה זה הולך:  

  • פרוסות אבוקדו , לימון כבוש ובצל סגול
  • בצל מקורמל ( כן כמו שזה נשמע לוקחים בצל סגול , סוכר , שמן קוקוס! ומטגנים עד להשחמה)  ופטריות
  • כתוספת למסבחת העדשים מהמתכון מעל 
  • כתוספת לממרח שקדים ושום 

דברו איתנו