FOOD GAMES ONLINE 22/7 מתכונים

במפגש היומי עשינו הכנות משותפות לקראת שבת והכנו מאפינס בננה שוקלד ציפס וחלה מתוקה . ניסינו כמה ניסיונות לקרם קוקוס בצבעים שלא כל כך עבדו ולמדנו איך קולעים חלה.

הנה המתכון למאפינס הבננה שהכנו:

חומרים 12 יחידות

3 בננות בשלות, מרוסקות 

100 גרם (1/2 כוס) סוכר דמררה

60 מ"ל (1/4 כוס) שמן

60 מ"ל (1/4 כוס) מים

1 ביצה ( גרסא טבעוית – ½ כוס חלב שקדים/ סויה) ו 1 כף חומץ

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

210 גרם (כוס וחצי) קמח

1 כפית אבקת אפייה

½ כפית סודה לשתייה

200 גרם שוקולד צ'יפס מריר

איך מכינים

בקערה מועכים את הבננות ומוסיפים סוכר ואת תמצית הוניל , בקערה נפרדת שמים את כל החומרים היבשים ומערבבים . מאחדים בין הקערות ומוסיפים את הביצה מערבבים ומוסיפים את נטיפי השוקולד . משמנים תבנית שקעים ומדליקים את התנור על 180 מעלות . שופכים בכל שקע 1 כף מהתערובת ומכניסים לאפייה של 25-35 דקות.

חלה מתוקה

3.5 כוסות (500 גר׳)  קמח לבן רגיל או חלק מהכמות קמח כוסמין

כף שמרים יבשים

4 כפות (60 מ״ל) שמן קנולה

4 כפות סילאן

3/4 כף מלח דק

1-1.5 כוסות מים

להברשה:

2 כפות סילאן מעורבבות עם כף מים רותחים

מערבבים את השמרים בכוס קטנה ביחד עם מים חמימים ומעט סוכר ומוסיפים לקמח , מוסיפים את יתר החומרים לבצק ולשים ידנית או באמצעות מיקסר במשך 8 דקות , מעבירים להתפחה של שעה וחצי בטמפרטורת חדר ולאחר מכן יוצרים 4 כדורים מהבצק ומניחים לעוד 15 דקות תחת מגבת / ניילון נצמד , לאחר מכן לוקחים את הכדורים ועושים מהם חוליות ומתחילים לקלוע את החלה , או לחמניות קטנות. ומניחים בצד לתפוח עוד 45 דקות , מברישים את החלות בביצה טרופה או בכף סילאן שמעורבב עם כוס מים ולאחר מכן מכניסים לתנור לאפייה על 180 מעלות

איך קולעים חלה 4 חוליות ?

ניתן לראות בקישור הבא :

FOOD GAMES ONLINE 20/7 מתכונים

יעל ואלון בהכנות

השבוע הכנו SPRING ROLLS צבעוניים וטעימים במפגש הפוד גיימס מזרח רחוק .

הנה מתכון הבסיסי בו השתמשנו להכנת הספרינג רולס :

מצרכים:

חבילת דפי אורז ( מומלץ דפי אורז 22 ס"מ )

1/2 כרוב סגול חתוך לקוביות קטנות

2 גזרים מגורדים

צרור כוסברה

צרור נענע

1 אפרסק לבן חתוך לגפרורים

1 תפוח חתוך לגפרורים

1 קולרבי חתוך לגפרורים

2 כפות רוטב סויה

1 כף שמן שומשום

1 כף סילאן

2 כפיות סוכר

1/4 גינגר מגורד

1 כוס בוטנים קלויים ( ניתן להחליף בקשיו) גרוסים

2 כפיות שומשום שחור להגשה

רוטב בוטנים להגשה עם הספרינג רולס :

1/2 פחית קרם קוקוס או חלב שקדים/סויה

2 כפות חמאת בוטנים

1 כף סילאן

איך מכינים?

את הגזר המגורד , הכרוב והכוסברה הקצוצה מניחים בתוך קערה ומערבבים , בקערה נוספת מערבבים את הסוכר עד להמסה עם הסויה , שמן השומשום והסילאן, ומוסיפים את הגינג'ר המגורד מוסיפים את הרוטב לסלט ומערבבים. זהו הבסיס למילוי דפי האורז . לוקחים דף אורז מניחים 2 כפות של הסלט , מעל מפזרים 3 גבעולי נענע שטופים , וירקות/ פירות חתוכים לגפרורים לפי בחירה . מעל מפזרים את הבוטנים הקלויים והגרוסים ( קצת פחות מכפית לרול ) ומתחילים לקפל את הדף ולסגור את הקצוות שלו כלפי פנים. ניתן להוסיף ירקות נוספים כמו צנון, מלפפון , פרוסים דק מאוד.

להכנת הרוטב מערבבים את כל החומרים של הרוטב עד לקבלת מרקם נוזלי ( אם יש גושים בחמאת בוטנים מכניסים למיקרו ל20 שניות כל פעם ומערבבים עד להמסה)

מילוי עבור ספרינג רולס – מאפי בורקס

1 בטטה מקולפת ומבושלת

50 גרם גבינת פטה

1 כף רוטב סויה

שמן זית

שומשום לבן לפיזור מעל

איך מכינים

יוצרים "פירה" מהבטטה המבושלת ע"י ערבוב ביחד עם גבינה הפטה , מוסיפים את הסויה ומתחילים למלא בכמויות קטנות ( כף מילוי לדף ) את הדפים ולסגור ולקפל כל אחד , חשוב מאוד לא לשים כמויות גדולות של מילוי על מנת שהדפים לא יתפרקו. מניחים את הרולים המגולגלים בתבנית משומנת עם נייר אפייה ומזלפים מעליהם שמן זית ומפזרים שומשום בצורה שווה , מכניסים לתנור ל180 מעלות , טורבו לכ40 דקות או עד השחמה .

מתכונים FOOD GAMES איטליה 13.7

 

ארוחת הצהריים של שקד ולאל בFOOD GAMES איטליה

פיצה צבעונית 

בצק :

3 וחצי כוסות של קמח (500ג) 

כפית שמרים יבשים 

⅓ כוס שמן זית 

כפית סוכר 

כף שטוחה מלח 

1 כוס ( 240 מ"ל מים חמימים )

רוטב עגבניות קלאסי

רסק עגבניות (מואטי) 200 גרם 

3 שיני שום מקולפות 

2 עגבניות חתוכות לריבועים קטנים

2 כפות שמן זית

גבינה צבעונית (צבעי מאכל טבעיים)

סלק 

גזר

כורכום

בזיליקום 

200 גרם מוצרלה מגורדת 

3 כוסות מים רותחים

תוספות – ע"פ בחירה 

שלבי הכנה:

הכנת הבצק:

שמים את כל החומרים היבשים בקערה גדולה .

את השמרים מערבבים עם המים והסוכר בקערה קטנה , לאחר הערבוב מוסיפים אל הקערה הגדולה ואלייה מוסיפים את שמן הזית ומלח .

לשים באמצעות הידיים כ7 דקות או באמצעות מעבד מזון ובסיום פעולת הלישה מכסים בניילון נצמד או מגבת למשך 25 דקות עד שהבצק מכפיל את גודלו. 

הכנת רוטב העגבניות:

בסיר קטן מערבבים את רסק העגבניות , העגבניות החתוכות ושיני השום הכתושות במשך 5 דקות על אש בינונית ,לאחר מכן מוסיפים את שמן הזית ונותנים לרוטב להתבשל על להבה נמוכה במשך 10 דקות. 

 הכנת הגבינה הצבעונית :

הכנת צבע מאכל ורוד

מגרדים סלק ושמים בסיר עם  כוס מים רותחים למשך 8 דקות ולאחר מכן טוחנים באמצעות מעבד מזון , מסננים את הנוזל באמצעות מסננת ומשתמשים במזרק סטנדרטי או של שוקולד להזרקת הצבע על גבינת המוצרלה. 

הכנת צבע מאכל כתום

מגרדים גזר ושמים בסיר עם  כוס מים רותחים למשך 8 דקות ולאחר מכן טוחנים באמצעות מעבד מזון , מסננים את הנוזל באמצעות מסננת ומשתמשים במזרק סטנדרטי או של שוקולד להזרקת הצבע על גבינת המוצרלה. 

הכנת צבע מאכל ירוק

במעבד מזון טוחנים צרור עלי בזיליקום עם 1 כוס מים רותחים , מסננים את הנוזל באמצעות מסננת ומשתמשים במזרק סטנדרטי או של שוקולד להזרקת הצבע על גבינת המוצרלה. 

הרכבת הפיצה 

לוקחים נייר אפייה ומניחים על תבנית , משמנים אותו באמצעות מעט שמן זית ומשתמשים בחצי מכמות הבצק ליצירת בצק עגול לפיצה. 

יש לרדד את הבצק לעובי דק ככל האפשר , ללא חורים, ומעל הבצק באמצעות כף לפזר את רוטב העגבניות ולשטח על הבצק .

מעל יש לפזר את הגבינה המגורדת ולהניח תוספות לפי בחירה . 

את הפיצה מכניסים לתנור לחום של 180 מעלות למשך 25 דקות או עד הזהבה . 

סלט קפרזה 

סלט איטלקי , קלאסי ופשוט

2 עגבניות בשלות 

כדור מוצרלה  פרסקה (200 ג) 

צרור עלי בזיליקום 

שמן זית 

חומץ בלסמי – מומלץ להשתמש ברוטב בלסמי מצומצם של חברת solay 

הוראות הכנה:

את העגבניות חותכים לפרוסות דקות , כך גם את המוצרלה ומתחילים לסדר בצלחת פרוסת עגבניה , פרוסת מוצרלה, בזיליקום , את הסידור הסופי מטבלים עם שמן זית וחומץ בלסמי .

ניתן להחליף את פרוסות העגבניה בעגבניות שרי/ עגבניות תמר  

קציצות חובזה ושאריות אורז

שמתי לב שהפסטה התרוקנה מהמדפים , אולי אני בדיליי (: אבל זה מאלץ אותי לבשל הרבה יותר עם אורז , ולפעמים נמאס מאורז כתוספת ואז הוא הופך כבסיס לקציצות כמו במתכון הבא שמשלב בתוכו גם עלי חובזה.

אסור לצאת מהבית , אבל אם בכל זאת אם חמקתם ל10 דקות של שמש , בטח נתקלתם בחובזה

היא צומחת פרא בכפר ואפילו בעיר , במרחבים ציבוריים ובשטחים נטושים שלא שייכים לאף אחד ויש לה אפילו סגולות בריאותיות . 

אז לא צריך לצאת לסיור ליקוט בטבע כדי לקטוף אותה , מספיק לרדת לטיול עם הכלב (: 

היא נראית כמו בתמונה המצורפת . 

וזאת יכולה להיות גם פעילות חינוכית לילדים  בלי יותר מדיי לכלוך ( כשאני הייתי ילדה היינו עושים את זה בטבע , אבל במצב הנוכחי זה לא כל כך אפשרי , אז אפשר בבית ) 

חומרים 10-12 קציצות :

צרור עלי חובזה  / כמו חבילה של עלי תרד 

1 בצל 

½ כוס פיסטוקים / אגוזים מסוג אחר

1 כוס אורז מבושל – אפשר ומומלץ להשתמש בשאריות אורז

½ כוס שיבולת שועל 

½ כוס שבבי פנקו 

1 ביצה / אפשר להחליף בבטטה מבושלת בגרסא הטבעונית

מלח פלפל לתיבול

הכנה 

חולטים ( מרתיחים מים בקומקום) ושופכים על עלי החובזה עם מעט שמן זית ומלח גס  במסננת מעל קערה , ונותנים לעלים להתייבש כשעה. 

סוחטים את עלי החובזה מנוזלים וקוצצים אותם דק ביחד עם הבצל , מכניסים לנינג'ה/ מעבד מזון את הבצל עלי החובזה ויתר החומרים ומערבבים עד לקבלת מרקם עיסתי אך לא קצוץ דק מדיי מעבירים לקערה . 

במחבת בינונית מרתיחים שמן  , ומתחילים לעשות כדורי קציצות עם ההצבעות/ כף מטגנים עד להשחמה בכל צד ומוציאים. 

מומלץ להגשה עם מטבל על בסיס יוגורט סויה ובצל ירוק. 

מתכונים עם חומוס

לחם חומוס שטוח ללא גלוטן

מתכון שדורש קצת יותר השקעה , כי מדובר על בצק , אך לא כולל התפחה.

נוצר על חרבות ניסיונות להכנת חומוס שיצא מוצק מדיי ובהתבססות על  גרסאות שונות ללחם נטול גלוטן שנפוצות במטבח ההודי וגם לחופי הים התיכון ( פריאנטה , סוקה)   

בהכנת המתכון ניסיתי שתי ורסיות : 

אחת שימוש בגרגירי חומוס  מבושלים שנטחנו ביחד עם טחינה  לכדי "עיסה" שמזכירה חומוס שלא צלח ובשנייה שימוש בקמח חומוס .

שתי הגרסאות יצאו מוצלחות  , אבל את המתכון הסופי אני מגישה לכם בדרך המהירה של שימוש בקמח חומוס. 

מרכיבים:

כוס קמח חומוס  (125 גרם)

2 כפות שמן זית 

1 כפית מלח אטלנטי

1 כפית פלפל שחור 

1 כוס מים 

תיבול בסגנון הודי :

עם מה זה הולך:  

  • פרוסות אבוקדו , לימון כבוש ובצל סגול
  • בצל מקורמל ( כן כמו שזה נשמע לוקחים בצל סגול , סוכר , שמן קוקוס! ומטגנים עד להשחמה)  ופטריות
  • כתוספת למסבחת העדשים מהמתכון מעל 
  • כתוספת לממרח שקדים ושום 

מתכונים מאירועים #3 עוגת הצגה ללא אפייה

אז באירוע הולנטיינס שלנו אירחנו את מורן הנהדרת מ Sol Food TLV והיא עזרה לצוותים שלנו ליצור עוגת גבינה טבעונית ללא אפייה בפחות משעה עבודה – אז מה הקסם?

השתמשנו במקפיא ממש טוב (: ורינג מקצועי של עוגה ששומר על הצורה האובלית , יכול להיות שעם מקפיא ממוצא תדרשו לשעתיים – שלוש הקפאה .

מתכון :

בסיס העוגה:

1.5 כוסות מיקס של שקדים, אגוזי מלך ואגוזי פקאן

3 כפיות שמן קוקוס

5 תמרי מגהול ללא חרצנים

עוגת הגבינה הקפואה

1.5 כוסות קשיו מושרה ומיובש

1/2 כוס מיץ לימון

1 פחית קרם קוקוס

חצי כף סילאן

חצי כף שמן קוקוס

1 כפית תמצית וניל

1 כפית מלח הימליאה

ציפוי וקישוט

חבילת תותים

אוכמניות טריות

הוראות הכנה

במעבד מזון מעבדים את כל החומרים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. משטחים את התערובת בתבנית פאי או בתחתית כוסות הגשה קטנות ומניחים בפריזר עד שהמילוי מוכן. 

מערבלים בבלנדר במהירות גבוהה את הקשיו, קרם הקוקוס והלימון ובהדרגה מוסיפים את שארית החומרים .

משטיחים את התערובת לשכבה אחידה בגובהה ברינג בעזרת כף מעל שכבת הבסיס שהוקפאה , מכניסים להקפאה ל20 דקות .

בנתיים במעבד מזון טוחנים את התותים לקבלת רוטב , אותו שופכים על העוגה הקפואה ומחזירים להקפאה לעוד בין שעה- שעתיים .

לקראת הגשה מניחים את פירות היער – האוכמניות ויש לכם עוגת גלידה מושלמת ומרשימה שהיא גם נטולת גלוטן .

בואו נדבר רגע על מה מגישים עם תה

החורף לא עוזב אותנו והמשקה הלאומי שלי בימים אלו, הוא תה עם המון נענע ולימון.

ואיך אפשר לשתות תה בלי תוספת מתוקה?
אצלי בבית בחורף תמיד אפשר למצוא צנצנת עוגיות ותפוזים שמהר מאוד הופכים לעוגה.

אז לפני שהריח הנפלא הזה של החורף והתפוזים עוזב אותנו, החלטתי לפרסם 2 מתכוני אפייה סופר פשוטים(וכשאני אומרת פשוטים – תאמינו לי, כי בכל מה שקשור לאפייה אני נוטה להתפזר ולזרוק תבניות, והמתכונים האלו יוצאים שלמות)

עוגת תפוזים קלאסית עם טוויסט לבנדר

לבנדר הוא ללא ספק הצמח האהוב עליי.

לא בגלל הצבע המרהיב שלו ולא בגלל ריחו הנעים, אלא מהסיבה המאוד פשוטה  שהוא ללא ספק צמח התבלין היחיד ששרד אצלי ליותר מעונה כך שאני משתדלת להשתמש בו בכל דבר.

אז החלטתי להקדיש לו פוסט משולב עם תפוזים שעכשיו זוהי עונתם היפה ביותר ולהגיש לכם מתכון שמבוסס על עוגת תפוזים פשוטה ומופלאה עם טוויסט בציפוי – גלייז לימוני עם לבנדר וטימין.

העוגה

2 כוסות קמח ( אפשר להמיר כוס אחת לקמח כוסמין/ סולת)

¾ כוס סוכר חום 

½ כוס שמן קנולה 

1.5 כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי

½ כוס קוקוס טחון  

150 גרם רסק תפוחים 

2 כפות ממרחק שקדים מלח ראסטיז

1/2 כוס סודה

1/3 כוס חלב סויה

1 שקית אבקת אפיה

1 כפית תמצית וניל

1 כפית שטוחה גרידת תפוז 

ציפוי לבנדר לימוני

½ כוס מיץ לימון

½ כוס סוכר 

2 כפות זרעי לבנדר מיובשים 

1 כף טימין מפורר

1-2 כוסות אבקת סוכר 

במעבד מזון/נינג׳ה

לעבד את רסק התפוחים, מיץ התפוזים, הסוכר, השמן וגרידת התפוז כ-3 דקות ולהוסיף את שארית החומרים היבשים, לערבב את הכל עד לקבלת עיסה חלקה.

לשפוך לתוך 2 תבניות אינגליש קייק / תבנית קיגלהוף (כמו בתמונה) 

ולאפות 40 דקות ב-170 מעלות . 

לציפוי 

מבשלים את הסוכר, הלימון, זרעי הלבנדר והטימין במחבת על אש קטנה כ-10 דקות עד לקבלת סירופ סמיך. מוסיפים מים במידת הצורך ומורידים מהאש. מערבבים עם אבקת הסוכר עד לקבלת הצבע והמרקם הרצוי. שופכים על העוגה ומגישים.

עוגיות פקאן – ללא חמאה עם במרקם קטיפתי

את עוגיות הפקאן של סבתא שלי, כנראה שלא אצליח לשחזר לעולם.
הקסם בהן טמון בפקאנים שהיא אוספת אחד אחד ובחמאה – אין מה לעשות 💁🏻‍♀️

לשמחתי, הצלחתי להגיע למתכון שונה אך ממכר לא פחות לעוגיות פקאן מושלמות בהכנה פשוטה וללא שימוש בחמאה. 

מתכון ל-30 עוגיות 

כוס (200 גרם) פקאנים קלויים 

כוס אבקת סוכר 

⅓ כוס שמן קוקוס ללא טעם וריח

3 כפות חלב שקדים/סויה

1.5 כוסות קמח לבן (אפשר להחליף לכוסמין) 

כפית קינמון

חצי כפית מלח 

מתחילים בקליית אגוזי הפקאן בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות למשך 15 דק׳ , חשוב להפוך את האגוזים מדי 5 דקות ולוודא שאינם נשרפים אלא רק קלויים! 

מניחים בצד להצטננות, ולאחר מכן טוחנים אותם ביחד עם חצי כוס אבקת סוכר במעבד מזון/נינג'ה עד לקבלת מרקם פירורי.  

את שארית אבקת הסוכר בשילוב שמן הקוקוס טורפים בעזרת מטרפה חשמלית עד לקבלת קרם אחיד , מוסיפים 3 כפות חלב שקדים/ סויה מוסיפים את שארית החומרים, כולל האגוזים הטחונים עם אבקת הסוכר כאשר את הקמח מוסיפים בהדרגה , תחילה 1 כוס , ובסיום את שארית הקמח .  בסיום הערבול תתקבל עיסה פירורית אך דביקה , אותה לשים לכדור אחד גדול אותו עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה . 

כאשר העוגיות מצוננות בוזקים עליהן אבקת סוכר בצורה אחידה ומעבירים לצנצנת אטומה.

מוציאים מהמקרר ויוצרים עיגולים קטנים, מניחים על תבנית אפייה ואופים למשך 12 דק׳ בטמפרטורה של 170 מעלות.



ניסוי והרבה טעויות שלפעמים מצליחות

הפוסט הזה מתעד סדרה של ניסיונות וכשלונות שקרו בדרך "לטבען" מנות אהובות שבהכנה המקורית שלהם נעשה שימוש במרכיבים עם התנהגות שתורמת להצלחת המנה כמו הדבקה או אווריריות . בבישול טבעוני צריכים להיות קצת יותר יצירתיים ולשחק עם חומרים שונים עד שמגיעים למרקם המתאים ולמידת הדבקה הרצויה.

גם מוצר בסיסי כמו קרם קוקוס – הוא מוצר שצריך לדעת מהי הדרך הנכונה לעבודה מיטבית איתו ואיזה קרם בדיוק לבחור , כאשר רוצים להשתמש בו לצרכי קונדיטוריה והקצפה.

המנה הראשונה – המבורגר !

ההבדל בין המבורגר טבעוני להמבורגר מפרה ( חוץ מהחלק המוסרי ) , זה שהמבורגר טבעוני ועסיסי אפשר להכין בכל כך הרבה דרכים אפילו בלי להזכיר את המילה סויה או סייטן.

הגעה למרקם ולעיסה הנכונה , היא עניין של ניסוי וטעיה , אבל אנחנו בעד שיתוף מידע , אז החלטנו לשתף אותכם במתכון שלנו לקציצת המבורגר – עסיסית וטעימה , אחרי לפחות 10 ניסיונות שונים.

חומרי גלם עבור 4-6 יחידות

100 גרם עדשים כתומות

150 גרם שיבולת שועל – טחונה למרקם גרגירי – תודה לאלוהי הנינג'ה

חבילת פטריות שמפניון

1 בצל

2 כפות קורנפלור

2 כפות טחינה

2 כפות גרעיני פיסטוקים טחונים גס ( אפשר לרסק גם באמצעות פטיש שניצלים או בתוך הנינג'ה)

כפית גרעיני דלעת טחונים

צרור עירית / כוסברה / עשב תיבול לרוחם

הוראות הכנה:

מכניסים את העדשים הכתומות לסיר עם מים רותחים ומבשלים עד לקבלת מרקם עיסתי ( כ8 דקות בישול ) ומעבירים את העדשים ללא המים לנינג'ה לטחינה – מספיק 3 פולסים לקבלת מרקם חלק.

בזמן הבישול , מתחילים לטגן את הבצל , מוסיפים את השום , ולאחר מכן את הפטריות החתוכות ופלפל שחור , מטגנים כ5 דקות ומעבירים לנינגה לטחינה גסה ( כ2 פולסים ).

בקערה עמוקה מערבבים את עיסת העדשים עם הפטריות הבצל , ושארית החומרים היבשים . בהדרגה מוסיפים את הטחינה עד לקבלת מרקם דביק , אך לא דביק מדיי ממנו ניתן ליצור קציצות שאינן מתפרקות. אל העיסה הסופית מוסיפים את עשב התיבול שבחרתם .

יוצרים קציצות בינוניות ( עובי 1.5 ס"מ ) ומכינים מחבת לטיגון עמוק , מניחים את הקציצות ומטגנים מכל צד עד להשחמה.

מגישים עם כל התוספות שאתם אוהבים (: חסה טרייה , סלסה של עגבניות ובצל סגול וכמובן לחמניה מפנקת.

המנה השנייה קינוח קרם קוקוס בוטנים ממכר

כחלק מההכנות לסדנאת הקאפקייק שלנו , לא רצינו שיהיה פאדיחות ושהקרם שנלמד להכין לא יהיה יציב מספיק, אז עשינו ניסוי כלים .

בניסוי כלים עשינו את כל הטעויות המתבקשות מסתבר (: והשתמשנו בקרם קוקוס מקרטון , ולא מקופסא ללא קירור .

ומה ההבדל ? קרם קוקוס בקרטון ישאר נוזלי , לא משנה כמה שעות תקפיאו אותו לפני , ולא יהיה ניתן לחלץ את השכבה השומנית מתוכו , גם אם הוא מכיל כמות גבוהה של שומן 21% .

אז אחרי שראינו שהקצפה יציבה כבר לא תהיה פה , עשינו "הסבה " לקינוח מדהים ועשיר שאפשר לאכול בלי הפסקה ולהגיש כקינוח "כוסות"

קרם קוקוס ובוטנים – 6 כוסות

400 מ"ל קרם קוקוס

1 חבילה פודינג אינסטנט וניל

200 גרם חמאת בוטנים איכותית ( אנחנו משתמשים בחמאת הבוטנים של RUSTYS )

להגשה:

2 בננות

חבילת עוגיות לוטוס מפוררות / רוטב תותים

הכנה :

פשוט מזה לא יכול להיות – באמצעות מקצף מערבלים את קרם הקוקוס ומוסיפים בהדרגה חבילה אינסטנט פודינג מערבלים כ5 דקות ומוסיפים את חמאת הבוטנים לערבול של עוד כ3 דקות . את הקרם שופכים אל תוך כוסות הגשה ומקשטים בפרוסות בננה ועוגיות לוטוס מפוררות/ רוטב תותים.

מתכונים נבחרים – מהדורת חורף

אירוע החורף שלנו שילב ירקות עונתיים נהדרים, הרבה ירוקים ומשתתפים יצירתיים שיצרו מנות מיוחדות וסופר טעימות באמצעים מצומצמים.

לפניכם 3 מנות שאהבנו וניסינו לשחזר:

גלילות מנגולד במילוי ירקות עונתיים ברוטב בוטנים ושומשום

חומרים ל 10-12 יחידות:

צרור עלי מנגולד טריים

1 בצל

1 גזרים

2 קישואים

עגבניות שרי (חצי קופסא)

3 כפות חומץ בלסמי

שמן זית

כוס בורגול מושרה

רוטב:

3 כפות חמאת בוטנים חלקה ראסטיז

3 כפות שמן שומשום

2 כפות סויה

1 כף טחינה

הוראות הכנה:

מתחילים בחליטת עלי המנגולד בסיר עם מים רותחים , לאחר כ3 דקות בישול במים רותחים מוציאים את העלים ופורסים אותם להתקררות . חותכים את שארית הירקות לפרוסות דקות ומתחילים בטיגון הבצל במחבת עד הזהבה , מוספים את הגזר ופרוסות הקישוא וממשיכים בטיגון עוד כ5 דקות , לקראת סיום מוסיפים את עגבניות השרי ומטגנים עוד כ2 דקות , תוך כדי ערבוב של כל הירקות מוסיפים 3 כפות רוטב בלסמי ומתבלים במלח ופלפל ע"פ טעם , מוסיפים לבלילת הירקות את כוס הבורוגול ומערבבים.

את בלילת הירקות מתחילים להכניס לעלי המנגולד ולהתחיל לגלגל , לרב עלה מנגולד יספיק ל-2 יח׳.

את העלים המגולגלים מכניסים לתבנית (רצוי תבנית עגולה של עוגה) ומצמידים, מכניסים לתנור ל-10 דקות בחום של 180 מעלות, מומלץ להוסיף 2 כוסות מים על מנת למנוע התייבשות.

את הרוטב למנה מכינים ע"י ערבוב כל החומרים של הרוטב, ניתן ורצוי לשחק עם כמויות חמאת הבוטנים כדי להגיע לדלילות הרצויה לרוטב .

בצלחת מסדרים את עלי המנגולד המגולגלים ועליהם שופכים את הרוטב מגישים עם שומשום שחור לקישוט.

פולנטה מתירס טרי בליווי פטריות יער

המנה הקלה ביקום וכל כך טעימה

חומרים (4-6 סועדים)

5-6 קלחי תירס

פחית קרם קוקוס

3 כפות קורנפלור
2 כפות שמן זית
2 כפות שמן כמהין

1 בצל

2 פטריות מלך היער

2 פטריות ירדן

כוס יין לבן

עירית לקישוט

מתחילים בלחץ את גרגירי התירס מהתירסים באמצעות סכין ( הכי פשוט לחתוך כל קלח לשניים , ואז להתחיל לגרד באמצעות סכין ) . במחבת רותחת שמים את שמן הזית ומוסיפים את גרגירי התירס לכ5 דקות בישול , לאחר מכן מוסיפים את קרם הקוקוס והקורנפלור לעוד כ4-5 דקות בישול ולקראת סיום את שמן הכמהין .

במחבת נוספת מטנגים את הבצל עם 2 כפות שמן זית, פרוסות דקות עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות החתוכות ומפזרים פלפל שחור מטגנים עוד כ3 דקות ומוסיפים כוס יין לבן , ממשיכים לבשל עוד כ-2 דקות ומורידים מהאש .

מסדרים בצלחת את הפולנטה ומעלייה מנה גדושה של פטריות, מקשטים בעירית.

דלעת ערמונים במילוי בורגול ועשבי תיבול

חומרים 6 מנות

3 דלעות ערמונים

2 בטטות

1 בצל סגול

צרור טימין

כוס בורגול מושרה

100 גרם אגוזי קשיו

חצי כוס סילאן

3 כפות סויה

קינמון

חצי כוס שמן זית

מחממים תנור ל-220 מעלות, חוצים את דלעות הערמונים ל-2 ומנקים את הגרעינים. משמנים את הדלעת מבפנים עם שמן זית וקינמון ומכניסים לתנור ל-30 דקות אפייה, את הבטטות מרתיחים עד להתרככות בסיר נפרד. בזמן האפייה מתחילים לחתוך את הבצל ולשבור את הקשיו לחתיכות קטנות, במחבת נוספת מתחילים לטגן את הבצל כ-2 דקות, מוסיפים את אגוזי קשיו החתוכים לחתיכות קטנות, ואת הבורגול המושרה. לאחר כ-2 דק׳ בישול מוציאים ושמים בקערה.
חותכים את הבטטות לקוביות ומוספים אותן לקערה עם הבורגול, הבצל, ואגוזי הקשיו ומתחילים לערבב. מוסיפים סילאן וסויה ומערבבים. לסיום מוסיפים את טימין. ממלאים כל דלעת בתערובת ומפזרים קינמון מעל ומזלפים בשמן זית.
מכניסים לתנור ל-180 מעלות לכ-25 דק׳ אפייה ומגישים.

דברו איתנו