21/07/2020 Food Games
יעל ואלון בהכנות

השבוע הכנו SPRING ROLLS צבעוניים וטעימים במפגש הפוד גיימס מזרח רחוק .

הנה מתכון הבסיסי בו השתמשנו להכנת הספרינג רולס :

מצרכים:

חבילת דפי אורז ( מומלץ דפי אורז 22 ס"מ )

1/2 כרוב סגול חתוך לקוביות קטנות

2 גזרים מגורדים

צרור כוסברה

צרור נענע

1 אפרסק לבן חתוך לגפרורים

1 תפוח חתוך לגפרורים

1 קולרבי חתוך לגפרורים

2 כפות רוטב סויה

1 כף שמן שומשום

1 כף סילאן

2 כפיות סוכר

1/4 גינגר מגורד

1 כוס בוטנים קלויים ( ניתן להחליף בקשיו) גרוסים

2 כפיות שומשום שחור להגשה

רוטב בוטנים להגשה עם הספרינג רולס :

1/2 פחית קרם קוקוס או חלב שקדים/סויה

2 כפות חמאת בוטנים

1 כף סילאן

איך מכינים?

את הגזר המגורד , הכרוב והכוסברה הקצוצה מניחים בתוך קערה ומערבבים , בקערה נוספת מערבבים את הסוכר עד להמסה עם הסויה , שמן השומשום והסילאן, ומוסיפים את הגינג'ר המגורד מוסיפים את הרוטב לסלט ומערבבים. זהו הבסיס למילוי דפי האורז . לוקחים דף אורז מניחים 2 כפות של הסלט , מעל מפזרים 3 גבעולי נענע שטופים , וירקות/ פירות חתוכים לגפרורים לפי בחירה . מעל מפזרים את הבוטנים הקלויים והגרוסים ( קצת פחות מכפית לרול ) ומתחילים לקפל את הדף ולסגור את הקצוות שלו כלפי פנים. ניתן להוסיף ירקות נוספים כמו צנון, מלפפון , פרוסים דק מאוד.

להכנת הרוטב מערבבים את כל החומרים של הרוטב עד לקבלת מרקם נוזלי ( אם יש גושים בחמאת בוטנים מכניסים למיקרו ל20 שניות כל פעם ומערבבים עד להמסה)

מילוי עבור ספרינג רולס – מאפי בורקס

1 בטטה מקולפת ומבושלת

50 גרם גבינת פטה

1 כף רוטב סויה

שמן זית

שומשום לבן לפיזור מעל

איך מכינים

יוצרים "פירה" מהבטטה המבושלת ע"י ערבוב ביחד עם גבינה הפטה , מוסיפים את הסויה ומתחילים למלא בכמויות קטנות ( כף מילוי לדף ) את הדפים ולסגור ולקפל כל אחד , חשוב מאוד לא לשים כמויות גדולות של מילוי על מנת שהדפים לא יתפרקו. מניחים את הרולים המגולגלים בתבנית משומנת עם נייר אפייה ומזלפים מעליהם שמן זית ומפזרים שומשום בצורה שווה , מכניסים לתנור ל180 מעלות , טורבו לכ40 דקות או עד השחמה .