fbpx
23/07/2020 Food Games

במפגש היומי עשינו הכנות משותפות לקראת שבת והכנו מאפינס בננה שוקלד ציפס וחלה מתוקה . ניסינו כמה ניסיונות לקרם קוקוס בצבעים שלא כל כך עבדו ולמדנו איך קולעים חלה.

הנה המתכון למאפינס הבננה שהכנו:

חומרים 12 יחידות

3 בננות בשלות, מרוסקות 

100 גרם (1/2 כוס) סוכר דמררה

60 מ"ל (1/4 כוס) שמן

60 מ"ל (1/4 כוס) מים

1 ביצה ( גרסא טבעוית – ½ כוס חלב שקדים/ סויה) ו 1 כף חומץ

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

210 גרם (כוס וחצי) קמח

1 כפית אבקת אפייה

½ כפית סודה לשתייה

200 גרם שוקולד צ'יפס מריר

איך מכינים

בקערה מועכים את הבננות ומוסיפים סוכר ואת תמצית הוניל , בקערה נפרדת שמים את כל החומרים היבשים ומערבבים . מאחדים בין הקערות ומוסיפים את הביצה מערבבים ומוסיפים את נטיפי השוקולד . משמנים תבנית שקעים ומדליקים את התנור על 180 מעלות . שופכים בכל שקע 1 כף מהתערובת ומכניסים לאפייה של 25-35 דקות.

חלה מתוקה

3.5 כוסות (500 גר׳)  קמח לבן רגיל או חלק מהכמות קמח כוסמין

כף שמרים יבשים

4 כפות (60 מ״ל) שמן קנולה

4 כפות סילאן

3/4 כף מלח דק

1-1.5 כוסות מים

להברשה:

2 כפות סילאן מעורבבות עם כף מים רותחים

מערבבים את השמרים בכוס קטנה ביחד עם מים חמימים ומעט סוכר ומוסיפים לקמח , מוסיפים את יתר החומרים לבצק ולשים ידנית או באמצעות מיקסר במשך 8 דקות , מעבירים להתפחה של שעה וחצי בטמפרטורת חדר ולאחר מכן יוצרים 4 כדורים מהבצק ומניחים לעוד 15 דקות תחת מגבת / ניילון נצמד , לאחר מכן לוקחים את הכדורים ועושים מהם חוליות ומתחילים לקלוע את החלה , או לחמניות קטנות. ומניחים בצד לתפוח עוד 45 דקות , מברישים את החלות בביצה טרופה או בכף סילאן שמעורבב עם כוס מים ולאחר מכן מכניסים לתנור לאפייה על 180 מעלות

איך קולעים חלה 4 חוליות ?

ניתן לראות בקישור הבא :