סינייה של כרובית ובשר מפורק מהצומח

אומרת מראש במתכון הנוכחי לא מעט מרכיבים , אבל אחרי שתכינו פעם אחת לא תרצו להפסיק להכין את המנה ולהגיש לאירוח

החומרים במתכון מתאימים לשתי תבניות בגודל 15/20 או תבנית פיירקס גדולה של 25/30

מצרכים:

כרובית שלמה מבושלת ומפורקת לפלחים

6-8  עגבניות חתוכות לרבעים

3 כפות שמן זית

זעתר טרי מספר ענפים (נחמד אך לא חובה)

כוס עגבניות שרי

150 גרם שבבי סויה לפני השריה.

1 בצל לבן חתוך לקוביות

1 סלסלת פטריות שמפניון חתוכות דק

1/2 כוס עדשים שחורות מבושלות

1/2 כוס טחינה גולמית

1/2 כוס גרגירי חומוס מבושלים

50 גרם צנוברים לפיזור מעל

2 כפיות בהרט

2 כפיות מלח אטלנטי

1/2 כפית פלפל שחור

איך מכינים:

משרים את שבבי הסויה באמצעות כוס מים רותחים לכ20 דקות ואז מסננים.

בזמן ששבי הסויה בהשריה פורסים את כל העגבניות החתוכות על נייר אפייה ובוזקים שמן זית , זעתר ומלח גס  ומכניסים לתנור על טורבו ל200 מעלות לחצי שעה –

אנחנו רוצים להגיע לצלייה וזה בסדר אם חלק ישרפו.

בתבניות בהם נגיש את הסינייה נפזר את הכרוביות בצורה שווה ומ נפזר שמן זית ומלח אטלנטי נכניס לתנורעם העגבניות לכ20 דקות .

בזמן שהכרובית והעגבניות בתנור.

נעבור להכנת ״הבשר״ – במחבת נטגן עם כף שמן זית בצל עד להשחמה ונוסיף את הפטריות שבבי הסויה והעדשים, נתבל באמצעות בהרט מלח ופלפל ונערבב.

נעבור להכנת השכבות :

נוציא את הכרוביות והעגבניות מהתנור , ונפזר מעל הכרוביות שכבה של תערובת ה״בשר״ שהכנו מעל נפזר את העגבניות וכל הנוזלים שלהן ומעל נשפוך את הטחינה הגולמית ונשטח באמצעות מרית.

נפזר מעל את גרגירי החומוס והצנוברים ונכניס לאפייה נוספת של 20 דקות על 180 .

להוציא כשהטחינה מתחילה לקבל מרקם קרמי והחומוסים צבע שחום.

סלט לוביה מרענן

לא הרבה מכירים את הלוביה המיובשת או בשמה האחר "שעועית העין השחורה", שהיא בעצם גרגירים של שעועית ירוקה – "לוביה" שאותה משלבים בין השאר במנות כמו סלט פאפייה תאילנדי ותבשילים נפאלים רבים ואחרים.

הסלט הבא מתאים כארוחת צהריים משביעה בימים חמים של קיץ והוא פשוט להכנה , הוא מתבסס על מתכון שעבר אליי מחברה עם שורשים חלביים ( סורים ) שמגישה את הלוביה כתבשיל טעים טעים ופשוט. 

מתכון לסלט בינוני

מרכיבים:

1 כוס לוביה מושרת ל12 שעות 

½ בצל סגול 

¼  צרור פטרוזיליה קצוצה דק

½ צרור כוסברה קצוצה דק

2 שיני שום 

מיץ מחצי לימון 

3 תמרים מגולענים 

150 גרם פיסטוקים/ קשיו/ בוטנים / שקדים

2 כפות מייפל 

2 כפות שמן זית 

קציצות צבעוניות לכל מטרה

כשיש לי זמן פנוי ? על מי אני עובדת למי יש זמן פנוי ? 

אבל יש בימים מסויימים בהם אני מקדישה זמן להכנת אוכל שניתן להקפיא 

ואחד מהמאכלים שנשמרים מצויין בהקפאה הם קציצות ירק אפויות/ חצי אפויות . 

בקציצות אני משתמשת בתור חלבון / תוספת לתבשילי קארי ותבשילים על בסיס עגבניות . 

מצרפת פה מתכון  בסיס לקציצות מצוינות שאפשר לאכול ככה סתם או לשלב בתבשיל. 

קציצות דלעת וחומוס – מתכון לכ20 קציצות עגולות 

חומרים :

500 גרם דלעת 

1.5 כוס גרגירי חומוס מבושלים 

½ כוס קינואה מבושלת 

½ כוס פירורי לחם 

3 כפות שמן זית 

רבע צרור פטרוזיליה 

1 שן שום 

½ כפית תבלין קארי צהוב 

  1. מדליקים תנור על 180 מעלות 
  2. מבשלים את הדלעת כ20 דקות עד לכדי ריכוך ואז מקלפים את הקליפה ממנה , וחותכים לחתיכות. 
  3. בבלנדר / מעבד מזון שמים את חתיכות הדלעת , גרגירי החומוס ושאר החומרים מלד פירורי הלחם. 
  4. מעבירים את העיסה לקערה ומוספים את פירורי הלחם , מערבבים ומתחילים ליצור כדורים קטנים , מברישים באמצעות שמן זית את הכדורים ומניחים על נייר אפייה בתבנית.
  5. מכניסים לתנור ואופים כ25 דקות עד שהקציצות מזהיבות 

 

לביבות בטטה וסלק ( כ15 לביבות)  

3 סלקים אפויים בשלומתם בתנור כ50 דקות 

1 בטטה מבושלת 

3 כפות קמח עדשים

1 כף טחינה 

רבע צרור פטרוזיליה

  1. מחממים תנור ל180 מעלות 
  2. מקלפים את הסלקים האפויים ומגרדים באמצעות פומפיה/ מעבד מזון 
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים לקערה ומערבבים במידה והעיסה נוזלית מדיי מוסיפים עוד קמח.
  4. מכינים לביבות שטוחות ומניחים על נייר אפייה 
  5. מברישים את הקציצות בשמן זית ומכניסים לתנור לאפייה של כ10 דקות לכל צד של הקציצות. 
קציצות מאש וירקות

1 כוס מאש מושרה כל הלילה 

1 גזר מגורד 

1 קישוא מגורד

1 בצל מגורד  

½ כוס קוואקר

¼ צרור פטרוזיליה 

¼  כפית כמון

½ כפית כורכום 

3 כפות שמן זית 

  1. מדליקים תנור ל180 מעלות
  2. מכניסים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים בפולסים קצרים עד לקבלת עיסה .
  3. יוצרים קציצות עגולות ושטוחות 
  4. מכניסים לתנור על נייר אפיה ומברישים כל קציצה בשמן זית  אופים כ10 דקות על כל צד.

 

קציצות דג הכרובית וטופו ברוב חריימה בסגנון גואה

חריימה כמו הרבה רטבי עגבניות טעימים הוא לפעמים רק התירוץ לאכול את החלה . 

אבל בקרוב פסח ואין חלות , אז לפחות שיהיה חריימה טעים טעים וקציצות בתוכו . 

המתכון הבא הוא בעצם שילוב של דגים בנוסח גואה וחריימה שלמדתי ממביני עניין טריפולטאים. 

במתכון המקורי יש תבלינים כמו אבקת פלפל קשמירי , אבל מכיוון שאנחנו לא בהודו , נקל על עצמנו עם מיקס תבלינים הודי מוכן. 

אפשר לעשות אותו חריף חריף ואפשר לעדן את החריפות עם קצת קרם קוקוס 

מצרכים: ל35 קציצות בסיר עם רוטב 


לקציצות:
400 גרם שבבי סויה או טופו קשה חתוך לקוביות (הגודל פחות משנה כי הם נטחנות)
רבע צרור פטרוזיליה טרייה
חצי ראש שום, מקולף, שיניים מופרדות

1 בצל סגול חתוך
2 אצות נורי קצוצות

כרובת מבושלת מפורקת לפרחים 

100 גרם פירורי לחם או קמח עדשים כתומות במקרה של פסח
לתיבול : אני משתמשת בתערובת מוכנה לתיבול דגים על בסיס פפריקה,עלי דפנה ,זרעי כוסברה אזוב ושום , ושמה כפית מהתערובת על כמות של 600 גרם טופו

חצי כוס מים 

מלח 

כף שמן זית 

לרוטב: 

3 כפות שמן זית 

1 בצל לבן חתוך לקוביות 

5 שיני שום מקולפות

3 גמבות חתוכות לפרוסות דקות 

3 פלפלים ירוקים חריפים חתוכים לטבעות דקות 

6 עגבניות טריות חתוכות לקוביות דקות 

100 ג רסק עגבניות 

1 כוס מים 

1 כף של מיקס תבלינים לדג הודי fish masala  ואם אין בנמצא אז שילוב של פפריקה מתוקה ואדומה, כמון ,צ'ילי גרוס ושום גבישי

מלח לפי טעם

½ כוס גרגירי חומוס מבושלים 

צרור כוסברה לפיזור בהגשה 

אופן ההכנה:

*במידה ומשתמשים בשבבי סויה , יש לבשל אותם 10 דקות עד שהם מתנפחים , להוציא מהסיר ולייבש.  

  1. קודם כל מחממים תנור ל180 מעלות על טורבו , ואז מכניסים לתוך מעבד מזון/ בלנדר , את הטופו/ שבבי הסויה ,כרובית , פטרוזיליה, שיני שום , מים וטוחנים עד לקבלת מחית אחידה ומגובשת 
  2. מעבירים את העיסה לקערה גדולה ,מוסיפים אצות , קמח/פירורי לחם ותערובת התבלינים, ומערבבים עם הידיים, עד שכל התיבול ופירורי הלחם מתפזרים באופן שווה בעיסה ולהגיע למצב של עיסה יציבה.
  3. עוברים לשלב של יצירת כדורים עם מכשיר כזה של כדור גלידה או פשוט באמצעות הידיים עושים כדורים , אני אוהבת כדורים קטנים שאפשר לאכול בביס אחד .
  4. מניחים את הכדורים על תבנית עם נייר אפייה משומן , משמנים את הכדורים עם שמן זית ומכניסים לתנור לאפייה של כ15 דקות עד שהכדורים מקבלים צבע זהבהב 
  5. בינתיים מתחילים בהכנת הרוטב , במחבת רחבה ועמוקה/ סיר מחממים 2 כפות שמן זית מוסיפים בצל ושום ומטגנים כ5 דקות על להזהבה.
  6. מוספים את הפלפלים החתוכים  והחריפים מערבבים וממשיכים לטגן מספר דקות , עד שהבצל שקוף לחלוטין או 80 אחוז
  7. מוסיפים את כל שאר הרכיבים , מבלד המים והחומוס , ומערבבים לאחר כ5 דקות מוסיפים מים רותחים וממשיכים לערבב , צריך שהרוטב יגיע לדרגת סמיכות שכייף לאכול עם חלה , לאחר כ5 דקות נוספות מוסיפים את גרגירי החומוס והקציצות ומבשלים על אש נמוכה עוד כ25 דקות . 
  8. מסירים מהאש מגישים עם כוסברה קצוצה , ומגישים עם אורז לבן או חלה (אם זה לא פסח) 

 

מנגו סטיקי רייס – לכבוד הקיץ

עונת המנגו בשיאה וזה הזמן להכין כמה שיותר מנגו סטיקי רייס כי זה כל כך טעים בכל שעה ביום

 רצוי להשתמש במנגו מוצק ולא סיבי

– חשוב להשתמש בקרם קוקוס ללא חומרים משמרים או מתחלבים

חומרים ל-4 מנות :

1 כוס אורז דביק לא מבושל, מושרה במים בטמפרטורת החדר במשך 2-3 שעות
1 כוס קרם קוקוס רצוי עם אחוז גבוה של שומנים ( 18%+)
5 כפיות סוכר חום
½ כפית מלח
ניתן להוסיף 2 כפיות תמצית פנדן לקבלת צבע ירקרק
 
לרוטב:
1 כוס קרם קוקוס
¼ כפית מלח
1 כפית קורנפלור
 
להגשה:
2 מנגו גדולים ובשלים, מקולפים, מגולענים וחתוכים לפרוסות בעובי כ2 ס"מ
1 כפית שומשום לבן או שחור
 
הוראות הכנה:
מסננים את האורז ומאדים (במכשיר אידוי) במשך 20-25 דקות מעל להבה בינונית. מכבים את האש ומשאירים את המכסה סגור.
בתום האידוי האורז צריך להיות מבושל לגמרי אבל לא רך מאוד, כדי שיוכל לספוג היטב את קרם הקוקס.
בסיר בינוני נוסף מערבבים את קרם הקוקוס, את הסוכר והמלח. מבשלים מעל להבה בינונית במשך כ-3 דקות ומערבבים מדי פעם, עד שהקרם רותח והסוכר נמס.
מכבים את האש ומעבירים את האורז המאודה אל הסיר. מערבבים היטב עד שלא נשארים גושים. מכסים בניילון נצמד ומשהים למשך 15 דקות.
מכינים את הרוטב : מביאים לרתיחה בסיר קטן חלב קוקוס ומלח , מוסיפים קורנפלור ומערבבים כדקה. מכבים את האש ומעבירים לקערית או לקנקן קטן ומניחים בצד לצינון.
מרכיבים את המנה:
מניחים כמה כפות אורז דביק בצלחת אישית, מניחים מעליו או לצידו חצי מנגו פרוס, יוצקים מעט רוטב ומקשטים בשומשום. אפשר להגיש מיד או להשאיר את האורז מכוסה בטמפרטורת החדר עד ההגשה, ולהכין את המנגו רק ברגע האחרון.
ניתן להגיש גם במגש דקורטיבי ואז זה הופך למנת חלוקה.

בסיס ל RAINBOW SMOOTHIE BOWL

מרכיבים: 

1/2 כוס חלב שקדים (125 מ"ל)

2 בננות קפואות + 2 בננות טריות

1 כפית חמאת שקדים

4 כפות סילאן

תוספות לפי בחירה

הוראות הכנה:

מערבבים את כל החומרים באמצעות סלנדר או נינג'ה עד לקבלת המרקם הרצוי.

מוסיפים תוספות לפי בחירה

 

סלט פאפיה ירוקה

 מנות, 15-20 דקות עבודה4 

קרדיט : עוז תלם

מצרכים:

לסלט:

1 פפאיה ירוקה קטנה (שוקלת 400 גרם בערך) או 1/2 פאפאיה ירוקה גדולה
1 גזר קטן, קלוף
חופן עגבניות שרי (אפשר לשים במקום עגבנייה רגילה)
חופן שעועית ירוקה תאילנדית (אפשר גם שעועית ירוקה רגילה)
חופן קטן בוטנים קלויים

לתיבול:

מיץ מליים אחד (אפשר לשים יותר או פחות לפי הטעם, גם אפשר במקום גם 2-3 כפות מיץ לימון)
כפית רוטב סויה
1/2 פלפל צ'ילי אדום חריף (אפשר יותר או פחות לפי הטעם, ניתן להחליף ב-1/2 כפית שבבי צ'ילי יבשים)
קורט סוכר חום או סוכר דקלים
1/2 כפית שום כתוש (רשות)

אופן הכנה:

מכינים את הפאפאיה:

  • קולפים את הפפאיה ומוציאים את כל הזרעים.
  • חותכים את הפפאיה לגפרורים: אפשר לפרוס אותה עם סכין או קולפן ואז לחתוך לגפרורים, ואפשר גם להשתמש בקולפן ג'וליינים או מנדולינה.
  • טיפ: אפשר גם פשוט לגרר את הפפאיה על החלק הגס של הפומפייה.
  • שמים את גפרורי הפפאיה בשקית ניילון עמידה ובעזרת פטיש שניצלים או עלי (של מכתש ועלי) חובטים בה בערך חצי דקה קצת כדי לרכך את הסיבים שלה.
  • מעבירים לקערה.

מכינים את שאר המצרכים:

  • חותכים את השעועית הירוקה גס – לחתיכות באורך 2-3 ס"מ.
  • את עגבניות השרי חותכים לרבעים (אם משתמשים בעגבניה רגילה, חותכים אותה לפלחים).
  • את הגזר מגררים על החלק הדק של הפומפייה (אפשר גם על החלק הגס, אישית אוהב את הצבע שהוא נותן ככה).
  • את הפלפל החריף פורסים דק.
  • אם משתמשים בסוכר דקלים, מגררים אותו בעזרת פומפייה או קוצצים עם סכין כדי שיהיה נוח לשימוש.
  • את הבוטנים קוצצים גס.

מסיימים את הכנת הסלט:

  • מוסיפים את העגבניות, השעועית, הגזר והצ'ילי לקערה עם הפפאיה. אם מוסיפים לסלט שום כתוש – מוסיפים גם אותו בשלב זה.
  • בוחשים באגרסיביות עם כף עץ (או מועכים עם הידיים) כדי למעוך את העגבניות ולשחרר את המיצים שלהן.
  • מוסיפים את הסוכר (דקלים או חום), מיץ הליים (או הלימון) ורוטב דגים. מערבבים שוב,
  • טועמים ומאזנים טעמים – מוסיפים עוד מכל משלושת המרכיבים לפי העדפה אישית (למשל: אם חמוץ לכם מדי מוסיפים סוכר ולהפך – אם מתוק מוסיפים עוד מיץ ליים).
  • מחלקים לצלחות הגשה ומפזרים מעל כל מנה בוטנים קלויים..

פסטה פטריות וערמונים

מצרכים:

כמות: 4-5 מנות

500 גרם פסטה (מומלץ פסטה ארוכה כמו פפרדלה או לינגוויני)

6 כפות שמן זית

50 גרם חמאה

2 סלסילות פטריות (מומלץ לשלב פורטובלו ושמפיניון, קצוצות גס)

2 שיני שום, כתושות

1 חבילה ערמונים בוואקום, חצויים

10 עלי מרווה

מלח ופלפל שחור גרוס

1/2 כוס יין לבן

1-2 כפית מחית כמהין (טעם דומיננטי, להוסיף בעדינות)

50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

הוראות הכנה:

1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים ושומרים חצי כוס ממי הבישול.

2. בינתיים, יוצקים את השמן למחבת גדולה. מוסיפים את החמאה והפטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב 3-5 דקות.

3. מוסיפים את השום, המרווה, הערמונים החצויים ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את היין הלבן וממשיכים לבשל 2-3 דקות נוספות עד שהיין מצטמצם.

4. מוסיפים את מחית הכמהין ומערבבים עוד דקה. מוסיפים את מי הבישול ששמרנו בצד (ניתן גם להוסיף 1/2 כוס שמנת מתוקה) ומביאים לרתיחה.

5. מוסיפים את הפסטה המבושלת, מערבבים היטב עד שהפסטה נעטפת היטב ברוטב ומעבירים לצלחות הגשה. מעטרים בפרמזן המגוררת ומגישים.